Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BIR event 16 oktober 2013, Dagvoorzitter Judith de Bruijn legt stellingen voor aan de zaal

Datum: 17-10-2014
Na de presentatie van Van Niekerk neemt dagvoorzitter De Bruijn het over met een aantal stellingen.

De zaal kreeg de kans om te reageren op de stelling: “Welke zaken moeten door de BIR worden opgenomen om uw bestaan eenvoudiger te maken?” Deze werd meteen praktisch ingestoken door een bezoeker:  Waarom bestaat er nog geen goede integratie van ERP met BIM?  BIR-lid Aart van Gelder geeft aan dat de cirkel inderdaad pas rond is als BIM wordt gekoppeld  met ETIM en Sales in de bouw. “Maar deze stap is nog volop in ontwikkeling. Bouwend Nederland en UNETO-VNI kunnen u helpen door u op de hoogte te brengen wat de ontwikkelingen op dat gebied zijn.”

‘Yammeren? Liever een nieuwsbrief’

Een andere stelling: Is de jongere generatie voldoende aangehaakt, en hoe krijg je de jongeren in dat vliegwiel? De Bruijn reageert ad rem: “Draai die maar om: de jongeren zijn het vliegwiel en juist de ouderen de ballast die het vertragen!” Cees Brandsen snapt het sentiment maar noemt ook de oorzaak ervan: “De rem bij ouderen zit daar omdat ze anders getraind zijn. Concreet: bij Rijkswaterstaat ‘yammert’ de jonge generatie er vrolijk op los terwijl de oudere zegt: doe mij maar een nieuwsbrief  Als je iets niet goed kunt bevatten, ga je iets sneller wantrouwen. Dat is een menselijke reactie.”

De laatste stelling prikkelt: Is de BIR is de koploper die het peloton vergeet? De stip op de horizon in beeld houden is prima, maar geef ook genoeg aandacht aan kennisoverdracht naar de hele sector, klinkt het uit de zaal. “Communicatie en helderheid is hier een belangrijke factor in.

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?