Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BIR event 16 oktober 2013, Hoe hard is de zachte kant van BIM? | prof.dr.ir. Gerard van Oortmerssen, Universiteit Tilburg

Datum: 17-10-2014
Van Oortmerssen opende met een korte introductie over de onderzoekswijze, om vervolgens het woord over te dragen aan Simons.

Waarden en overtuiging zijn belangrijke aspecten in het onderzoek, vertelde Simons: “Als men met een BIM werkt, welke waarden hanteert men daar dan bij? En welke waarden zouden er moeten zijn, wil BIM op de juiste manier gebruikt worden? Daar is een survey voor uitgestuurd,” aldus Simons. Hij merkte op dat waarden en overtuiging voor een groot gedeelte ons gedrag besturen, onze gedachten en de beslissingen die we nemen.

Drie niveaus
Simons gaf aan dat mensen verschillende waarden hebben: “Met de survey hebben we om de waarden gevraagd die mensen hanteren ten aanzien van BIM, zoals het vandaag wordt gebruikt. We vroegen ook welke waarden volgens hen dominant aanwezig moeten zijn, wil BIM beter worden gebruikt.” Simons liet daarbij een aantal resultaten zien aan de hand van de niveaus van little BIM, big BIM en lifecycle BIM. Bijniveau één werd als persoonlijke waarde vooral ‘samenwerking’ genoemd. De andere meest gekozen waarden (uit de 80 waardenopties) waren onder meer enthousiasme, eerlijkheid en open communicatie.

Ingebakken wantrouwen
Dit zijn volgens Simons echte cultuurwaarden:“Probeer maar eens enthousiast te zijn in een groep waar mensen dat niet zijn. Waar het gestoeld is op wantrouwen. Waarbij men bij de contracten bezig is om laag in te schrijven, om zo later er meer uit te halen. Het is een soort ingebakken wantrouwen wat erin zit, maar uit de tussentijdse resultaten blijkt wel dat men zegt: Nee, we moeten ervoor gaan.” De boodschap uit de onderzoeken is dat men wil veranderen. “Er wordt gekeken naar BIM vanuit het perspectief van interne cohesie, van een community. Met elkaar zaken willen verbeteren, dat is de invalshoek”, aldus Simons.

Nieuw vakmanschap
Één van de opmerkingen uit het publiek:“We hebben ons al die jaren geconditioneerd. De potentie is er en het vakmanschap hebben we nog keihard nodig, maar er is nieuw vakmanschap nodig. Dat moet namelijk gebaseerd zijn op hele andere fundamentele uitgangspunten, en daar hebben wij met elkaar nog wel een stap te maken. Als je niet in staat bent die elementen in je organisatie binnen te brengen, en een projectleider hebt die stuurt op traditionele waarden en niet op de gewenste waarden, dan zul je altijd dat probleem houden.”

Er is geen presentatie beschikbaar. Meer informatie over het waardenonderzoek:www.bimwaardenonderzoek.nl Hier zullen ook op termijn de resultaten bekend gemaakt worden.

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?