Datum nieuws
5 juni 2017
Categorie BIM nieuws
Onderwijs
Vaardigheden BIM nieuws
Netwerken
Contact opnemen

Bedrijven geven aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, -managers en -regisseurs. De Bouw Informatie Raad en BIM Onderwijs (BIMregister) werken samen met onderwijsinstellingen om te kijken hoe de instroom in het BIM gerelateerd onderwijs kan verbeteren, hoe het onderwijs beter ingezet kan worden en hoe de instellingen hierbij van elkaar kunnen leren.

Tijdens de ‘BIM Onderwijsdag’ op 10 oktober gaan verschillende sprekers in op de huidige stand van zaken van het BIM-onderwijs en bespreken we het onderwijs van de toekomst. Ervaringen vanuit zowel het onderwijs als bedrijfsleven vormen de rode draad van het programma. De ‘BIM Onderwijsdag’ wordt georganiseerd door het BIM Onderwijs en de Bouw Informatie Raad. Er zijn diverse partijen partner van het BIM-onderwijsprogramma en deze onderwijsdag zoals: 
2BA, Arcadis, Autodesk, BAM, BIM Loket, Bouwend Nederland, Dura Vermeer, ENGIE, FME, Geberit, Itannex, MBO Raad, Ministerie van OC&W, Prorail, Rexel, STABU, TBI, UNETO-VNI, Vereniging van Hogescholen, Wavin.

Doel BIM Onderwijsdag

  1. Enthousiasmeren van zowel studenten als docenten van diverse bouw gerelateerde richtingen voor het virtueel bouwen.
  2. Elkaar te informeren over de diverse BIM-ontwikkelingen / BIM-programma’s zoals deze op dit moment bij de presenterende opleidingen worden gegeven.
  3. Komen tot een vaststelling van het ‘BIM-basisniveau’ dat per opleidingsniveau dient te worden gehaald.
  4. Organiseren van ‘BIMMEN in het onderwijs’, ofwel de start van een (digitaal) samenwerkingsplatform waarin programma’s verder kunnen worden ontwikkeld, afgestemd en gedeeld. Zo zal in navolging van ‘BIM in het hbo’ ook ‘BIM in het mbo’ officieel starten.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt tonen de samenwerkingspartners u de laatste hightech BIMtools, informatie over standaarden en is er een meet and greet voor het onderwijs en bedrijfsleven. U kunt met al uw BIM-gerelateerde vragen bij de informatiemarkt terecht.

  • Informatie en aanmelden
  • Datum: 10 oktober 2017
  • Tijd: 8.45 uur ontvangst, programma tot 16.45 uur, aansluitend netwerkborrel
  • Locatie: Jaarbeurs Utrecht
  • Kijk voor meer het volledige programma, toegangskosten en om u aan te melden op de website BIMonderwijsdag.nl
  • Er is zowel een ‘Folder van de BIM Onderwijsdag’ als een Flyer van de ‘BIM Studenten Battle’ te downloaden.

BIM Studenten Battle: bekendmaking winnaars

Onderdeel van de ‘BIM Onderwijsdag’ is de ‘BIM Studenten Battle’. De beste studenten van de deelnemende hogescholen uit de intentieverklaring aangevuld met studenten van technische universiteiten vormen teams en gaan in juni door middel van een Hacketon de strijd aan voor de titel: beste BIM studenten team. De studenten krijgen een uitdagende casus waarbij alle aspecten van BIM zoals ontwerp, uitvoering, logistiek, beheer en onderhoud zullen worden belicht en beoordeeld. De winnaar zal tijdens de ‘BIM onderwijsdag’ bekend worden gemaakt en een reis naar Las Vegas winnen.

De battle vindt plaats op 25 en 26 augustus 2017. Studenten kunnen zich tot 11 augustus aanmelden.

BIM-onderwijsprogramma

Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde BIM studenten op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMMEN bijdragen aan slimmere en meer duurzame manier van werken in de bouw- en installatiesector.

#replace title#