School speelt met BIM in op innovaties in bouwwereld en installatiebranche

Datum nieuws
4 juli 2017
Categorie BIM nieuws
Onderwijs
Vaardigheden BIM nieuws
3D , Softskills
Contact opnemen

Het Graafschap College in Doetinchem start in het schooljaar 2017-2018, als eerste ROC in Nederland, met de gloednieuwe mbo-opleiding Smart Building. De school speelt hiermee in op ontwikkelingen in de bouw- en installatiebranche en de behoeften van bedrijven in de regio.

Door nieuwe (industriële) bouwmethoden en innovaties in de installatietechniek verandert de wereld van de gebouwde omgeving razendsnel. Het gaat niet meer om bouwen alleen, maar om de leefomgeving in zijn geheel. Verschillende disciplines worden geïntegreerd en niet langer als losse schakels gezien, zodat duurzame, toekomstgerichte en generatiebestendige gebouwen gebouwd kunnen worden. De communicatie tussen alle betrokken partijen wordt makkelijker en transparanter gemaakt door slimme technologie in te zetten, zoals BIM. Deze nieuwe werkwijze, Smart Building, vraagt om andere vaardigheden van toekomstige arbeidskrachten.

De regio Achterhoek, van oudsher een regio waarin de bouwsector sterk is vertegenwoordigd, loopt voorop als het gaat om innovatie in de bouw en vormt daarmee een voorbeeld voor de rest van Nederland. Zo heeft het Groenlose bedrijf BINX zijn werkwijze geheel aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Het Graafschap College wil met de nieuwe opleiding zorgen voor de perfecte aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. De opleiding is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld en inmiddels hebben zich al ruim 60 studenten voor de opleiding aangemeld.

#replace title#