Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Saval: We know fire. We know safety. We know you.

Datum: 14-02-2020

Waarom Saval bij de architect aan tafel hoort? ‘We maken sinds 1925 onze producten in onze eigen fabriek in Breda,’ vangt Marketing Coördinator Koen van Dijk aan. ‘Daarin zijn we uniek. We zijn de enige overgebleven Nederlandse partij die zelf zijn brandblussers, haspels en haspelkasten produceert. Deze productie in eigen beheer maakt maatwerk mogelijk en juist dát is interessant voor de architect. Het komt de esthetiek ten goede. Brandveiligheid is een wettelijke verplichting, Saval zorgt ervoor dat deze brandveiligheid geen afbreuk doet aan het ontwerp.’

Van tekening tot inbedrijfstelling


Met meer dan 95 jaar ervaring op het gebied van brand- en vluchtveiligheid is Saval een betrouwbare keuze voor ieder bouwwerk. Saval werkt dagelijks met ruim 200 medewerkers aan de veiligheid van oude en nieuwe gebouwen. Natuurlijk altijd volgens de richtlijnen van ISO 9001. Saval realiseert al sinds haar oprichting in 1925 brandveiligheid voor uiteenlopende opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Klanten van Saval zijn ook buiten openingstijden zeker van optimale brandveiligheid. Automatische branddetectieapparatuur en brandblussystemen worden van tekening tot inbedrijfstelling volledig volgens wens uitgevoerd. Het onderhoud van de producten en systemen worden verzorgd door gecertificeerde servicemonteurs waarmee een correcte werking gegarandeerd is. Dankzij het digitale serviceproces wordt niet één blusmiddel over het hoofd gezien en beschikt  de gebruiker vrijwel direct over alle benodigde onderhoudsgegevens. Naast ontwikkeling, productie, levering en onderhoud van een uitgebreid assortiment blusmiddelen, levert en onderhoudt Saval ook noodverlichting.

BIM: de nieuwe standaard


‘We zijn een partij die al in het begin van een gebouwontwerp meedenkt met de architect. Daar ligt een groot deel van onze toegevoegde waarde. Of we meedoen aan BIM? Natuurlijk, die boot wilden we absoluut niet missen! BIM is de nieuwe standaard. Voorheen werden in een ontwerp even snel een cilinder en een slang ingetekend en daarmee was de kous wat betreft brandveiligheid wel af. BIM biedt daarentegen mogelijkheden waar iedere partij in de keten wat aan heeft. Plaats onze voorgemodelleerde producten met alle benodigde informatie in het model en wees verzekerd van de juiste informatie. Een verrijking voor het model,’ aldus Van Dijk. ‘We bieden een complete bibliotheek met families van onze belangrijkste producten. En we gaan nog een stapje verder. We hebben recent een app op de markt gebracht waarmee de architect de mate van brandveiligheid in het ontwerp kan toetsen. De app berekent het aantal vierkante meters in combinatie met de geselecteerde haspels en blussers en controleert of dit voldoet aan het Bouwbesluit. Zo zijn architect, opdrachtgever en eindgebruiker zeker van een optimaal brandveilig gebouw.’

Saval Brandveiligheid Assistent™ automatiseert en analyseert de hoeveelheid en locatie van de brandslanghaspels en brandblussers in Autodesk Revit®. Volledig gesynchroniseerd met de laatste gebouwontwerpen, de daarbij behorende plattegronden en Saval producten, genereert de app automatisch visualisaties van de locatie en dekking van de brandblusapparatuur.

De 2D en 3D visualisaties van de brandblusapparatuur kunnen gemakkelijk worden geplaatst op een aparte “Revit sheet” of ze kunnen worden opgeslagen als afbeeldingen. Zo kan snel en gemakkelijk informatie worden verkregen over de locatie en de dekking van alle brandblusapparatuur in het gebouw. Dit zorgt voor de zekerheid dat de brandveiligheidsmaatregelen correct zijn uitgevoerd volgens de geldende normen.

Door de altijd actuele data is het gemakkelijk om op ieder moment in het ontwerpproces te overleggen met de betrokken partijen en stakeholders.

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?