Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Heembouw. Virtueel bouwen: Alle informatie vertaald naar één digitaal bouwwerk

Datum: 21-02-2020

Heembouw gelooft rotsvast in de enorme voordelen van virtueel bouwen, voor de klant en iedereen die bij een bouwproces betrokken is. In dit boekje vertellen we u er graag alles over. Van alle momenten waarop virtueel bouwen een rol speelt tot de verschillende begrippen die erbij komen kijken. We hopen dat u na het lezen van dit boekje net zo enthousiast bent over virtueel bouwen als wij.

Download Virtueel bouwen volgens Heembouw

04_IMG_8739_6D_a.jpg

Eén digitaal bouwwerk

Virtueel bouwen heeft als doel om alle informatie van een bouwproject te vertalen naar één digitaal bouwwerk. Hiermee beheersen we de complexiteit van de ruimten, techniek en installaties, zodat alles optimaal en naadloos aansluit. Alles vertaald naar één gedetailleerd model, dat tijdens het bouwproject voor alle betrokkenen toegankelijk is. En: uiteindelijk een handleiding kan zijn voor toekomstig onderhoud. Zo kan iedereen direct zien welke consequenties bepaalde keuzes of oplossingen hebben. We kunnen alternatieven vroegtijdig uitproberen, bijschaven en optimaliseren. Door eerst virtueel te bouwen verloopt het fysieke bouwtraject veel soepeler en kent iedereen binnen de samenwerking zijn rol en verantwoordelijkheid.

Een wandeling door het nieuwe pand, vóór start van de bouw

Door het bouwinformatiemodel dat achter virtueel bouwen zit, kunt de klant met een Virtual Reality-bril door uw te bouwen pand lopen, nog voordat de eerste steen gelegd is. Ruimten betreden, materialen zien, de ambiance proeven. Omdat Heembouw een ontwerpende bouwer is, kunnen onze architecten meteen met uw feedback aan de slag. We kunnen eerder inspelen op verwachtingen, u komt bij oplevering niet voor verrassingen te staan. Bovendien zorgt de virtuele ervaring voor groot enthousiasme bij de toekomstige gebruikers van het pand. U bent als klant echt onderdeel van het proces en ervaart al veel eerder de magie van het gebouw.

Pagina6_VR.jpg
 
Lees het BIM artikel verder op de Heembouw website: https://www.heembouw.nl/over-heembouw/virtueel-bouwen/
 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?