Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

De vorderingen van het UOB platform

Datum: 26-03-2020

Naar aanleiding van de 8e sprint is het platform aangevuld met onder andere de volgende functies:

 • De mogelijkheden om algemene ETIM EC/MC features naar wens te structureren zijn uitgebreid. Het is onder andere nu mogelijk om features te filteren o.b.v. de aansluitmethode per poort.
 • De wijze waarop het template versiebeheer (naamgeving en codering), in combinatie met versiebeheer van MC bladen en CAD applicaties georganiseerd wordt is uitgewerkt en geïmplementeerd. 
 • 2BA heeft een ETIM-MC viewer gebouwd die vanuit PIM software aangeroepen kan worden, waarmee fabrikanten direct kunnen zien welk MC-veld welke geometrische parameter representeert. Deze viewer en functionaliteit zijn tegenwoordig ook geïntegreerd in het UOB platform waardoor op zeer gebruiksvriendelijke wijze MC-velden visueel aangegeven worden en zelfs vanuit de viewer aan te passen zijn.

Het UOB platform is inmiddels zover dat het team dat ontwikkeld samen met de klankbordgroep uitgebreide testen uitvoeren voor een functionele oplevering. Dit gebeurt per usecase. Onderdeel van deze procedure zijn de zogenaamde “Pressure Cooker sessies”. Hier wordt per fabrikant zijn data getest, in combinatie met de ontwikkelde software en template-objecten. Bij deze sessies worden gevonden onvolkomenheden direct opgelost. Om de markt alvast kennis te laten maken met de mogelijkheden die het UOB platform biedt en feed-back te krijgen van gebruikers worden er doelgroepgerichte bijeenkomsten georganiseerd(*):

Hackathons

De Open UOB Hackathons zijn bedoeld voor softwareontwikkelaars die willen leren hoe hun applicatie kan aansluiten op het OpenUOB platform. Hierbij kan men denken aan het bouwen van een add-in voor een 3D CAD applicatie of het integreren van de UOB CAD objecten met eigen online productaanbod. Deze hackathons zijn bedoeld voor zowel alle softwarehuizen.

Kliksessies

In de eerste variant van de UOB zullen bijna 400 Revit-templates-objecten beschikbaar zijn. Uitbreiding naar andere CAD-applicaties alsmede verbreding van de beschikbare templates is in de opvolgende fases voorzien. De klik-sessies zijn bedoeld voor Revit-modelleurs om ze in de mogelijkheid te stellen kennis te maken met de Uniforme Objecten Bibliotheek alsmede de mogelijkheid te bieden voor het geven van feed-back.

Inloopdagen

Voor fabrikanten worden er inloopdagen georganiseerd waarop zij geïnformeerd worden over de UOB en antwoord krijgen op de vraag hoe zij hun productdata geschikt kunnen maken voor gebruik binnen het UOB platform

(*) Vanwege de actuele ontwikkelingen rondom het Corona-virus zullen bovengenoemde activiteiten (beperkt) on-line worden georganiseerd. Voor meer informatie over of aanmelden voor een van de activiteiten geldt dat contact opgenomen kan worden met 2BA door een mail te sturen naar uob@2ba.nl of telefonisch via 088 222 0000. Aanvullende informatie is ook te vinden via www.openuob.nl Er wordt tevens gewerkt aan de productie van een serie demonstratiefilms waarin de functionaliteit van de UOB wordt toegelicht en gedemonstreerd. Deze zullen medio april gereed zijn.

Bron: UOB

BIMregister registratie

 • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
 • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
  t.w.v. € 195.
 • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
 • partnerinterview door onze journalist.
 • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
 • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?