Betrouwbaar, flexibel en schaalbaar samenwerken aan BIM projecten in de cloud

Datum nieuws
22 september 2020
Categorie BIM nieuws
Softwareleverancier
Vaardigheden BIM nieuws
SaaS
Contact opnemen

De flexibele werkplek BIM Workspace van CSN Groep uit Leusden is al jaren een begrip. Krachtige servers en ondersteunende software leveren een platform dat de juiste applicaties en informatie biedt aan de juiste persoon. De ontwikkelaar van deze betrouwbare basis voor BIM projecten in de bouw, sloot zich onlangs aan bij het BIMregister. BIM Workspace adviseur Michiel van Bergen legt uit hoe het werkt.

“De BIM Workspace van CSN Goep biedt bedrijven een op maat gemaakt samenwerkingsplatform,” legt Van Bergen uit. “Een platform dat onafhankelijk van de gebruikte apparatuur, applicaties of locatie voor iedere persoon in het samenwerkingsverband een virtuele werkplek biedt.”

“We zijn fabrikant- en device onafhankelijk; Of je nu op een Samsung telefoon, in een Apple of Microsoft omgeving werkt, met diverse software pakketten. Wij zorgen ervoor dat alle applicaties met elkaar kunnen communiceren en de partijen werken in één omgeving, met één waarheid. Iedereen werkt in de zelfde versie en beschikt over dezelfde up-to-date informatie.”

Alle stakeholders werken in de cloud. Alle data en applicaties bevinden zich in een goed beveiligde omgeving, op Nederlandse servers. Michiel: “Security is een belangrijk onderdeel van ons werk. We hebben daarvoor de nodige ISO certificering. We werken ook veel voor overheden en met ‘departementaal vertrouwelijk nivo 4’ halen we een hoog veiligheidsniveau.”

Flexibel

Zo werkt CSN groep bijvoorbeeld al jaren aan projecten voor het RIVM en voor diverse bouwbedrijven als Van Wijnen en Strukton Worksphere en installatiebedrijven als Hoppenbrouwers Techniek en Linthorst Techniek. Dat zijn werkomgevingen met diverse eisen en wensen. Michiel: “Elke klant heeft zo zijn specifieke wensen met betrekking tot het inrichten van de omgeving. Hiervoor wordt een functioneel en technisch ontwerp gemaakt.

“In nauw overleg heeft de opdrachtgever de beschikking over een flexibel platform waarvoor geen hardware hoeft te worden aangeschaft. We werken met de bestaande BIM applicaties en de licenties van de opdrachtgever.”

Het systeem is heel flexibel en schaalbaar. Meer werkplekken tijdens de diverse fasen in de bouw zijn gemakkelijk in te richten. Op- en afschalen en het klonen van werkplekken is erg eenvoudig. “Doordat we de werkplekken verrekenen op basis van een Pay by use model, kan het bedrijf de kosten gemakkelijk doorrekenen naar de onderaannemers, die op hun beurt ook rekening kunnen houden met de kosten voor de werkplek in hun begroting.”

Test uw platform

Michiel vervolgt; “Veel bedrijven vragen zich af of onze BIM Workspace een alternatief is voor de al aanwezige SaaS oplossing waarmee binnen het bedrijf wordt gewerkt. Ons antwoord luidt: BIM Workspace is aanvullend aan de SaaS oplossing. BIM Workspace brengt de ontwerp applicaties en de SaaS oplossing samen in één omgeving. Hierdoor wordt het BIM proces beter ondersteundWij zorgen ervoor dat het naadloos aansluit en goed communiceert.”

“We zijn dan ook in staat een zeer breed arsenaal aan beschikbare software te implementeren. Ik heb nog geen software gevonden die we niet aan de praat krijgen! We nodigen opdrachtgevers uit om het systeem te testen. We maken daarvoor een virtuele BIM werkplek, zodat getest kan worden zonder een grote investeringen te hoeven doen.”

Winst

“Ons platform brengt de mensen naar de data, niet de data naar de mensen. Daardoor is er minder kans op fouten en is er eenduidige informatie bij alle partijen. Deze manier van werken vermindert de faalkosten in de bouw,” zegt Van Bergen. “Dat is uiteindelijk de grootste winst die het inrichten van BIM Workspace oplevert.”

CSN groep sluit zich aan bij BIMregister omdat het vindt dat het ook een belangrijke educatieve rol heeft te vervullen. “Met een Educatief model van de BIM Workspace helpen we scholen aan flexibele, goedkope werkplekken om het BIM Onderwijs te ondersteunen. We rekenen een speciaal educatief tarief voor een aan de lesmethode aangepast aantal uren. Het is met ons systeem ook erg gemakkelijk om thuis lessen te volgen, wat in deze Corona-tijd steeds vaker gebeurd.”

Betere samenwerking, hogere efficiëntie en een veilige werkomgeving: de voordelen van een centrale werkplek voor BIM-data en applicaties zijn veelbelovend. Maar hoe werkt BIM Workspace in de praktijk? In deze business case maakt CSN Groep het concreet.
 

Bekijk tot slot het dedicated BIM IT-platform filmpje van CSN Groep.
 

Gemaakt door: BIMregister

#replace title#