Datum nieuws
12 oktober 2020
Categorie BIM nieuws
Automatisering, IT dienstverlener
Vaardigheden BIM nieuws
BIM software, BIM visie, SaaS
Contact opnemen

Veilig samenwerken in de grafische cloud. Met de Grafische Cloud werkplek van LOSNING ICT is samenwerken aan een bouwproject veilig, betrouwbaar, schaalbaar en beschikt u altijd over de meest actuele informatie. Met meer dan tien jaar ervaring zorgt het bedrijf ervoor dat medewerkers de toegang krijgen tot informatie in de cloud waar en wanneer u dat wil. Eigenaar en adviseur René Schreuders van LOSNING ICT legt uit hoe zijn bedrijf samen met u de cloud oplossing inricht.

Bouwen is een complex proces. Met constante informatiebehoefte over het ontwerp op tal van werkplekken.  Zo kent een bouwproject inmiddels zoveel verschillende functies en werkplekken dat samenwerken aan eenzelfde project met direct beschikbare, actuele informatie, steeds meer een uitdaging wordt.

BIM biedt een oplossing

Gelukkig biedt het Bouw Informatie Model (BIM) hier een oplossing. De BIM regisseur of BIM specialist zorgt ervoor dat alle partijen nauw samenwerken. Parallel hieraan ontwikkelt Losning ICT voor u de Cloud werkplekken die uw organisatie nodig heeft. Adviseur René Schreuders: “vroeger werden we in een laat stadium gevraagd de werkplekken te realiseren. Nu komen we al in een vroeg stadium aan tafel. We brengen voor bedrijven de benodigde infrastructuur in kaart. Wat is er nodig om de informatie voor alle relevante partijen op elk gewenst moment te ontsluiten.”

“De aanpassing die de architect maakt aan een bouwtekening is voor de werkvoorbereider/BIM manager of uitvoerder direct op zijn tablet op de bouwplaats beschikbaar. De tekening is in real-time aangepast en je weet dus zeker dat je de juiste versie gebruikt. Hiervoor zijn al een aantal platforms beschikbaar die in veel gevallen al goed werken. Maar hoe is het als er verschillende applicaties op elkaar moeten aansluiten en ook de telefoon en tablet de tekeningen moeten kunnen ontsluiten. In bijna alle BIM-projecten is koppeling van diverse applicaties noodzakelijk. Wij zorgen voor een applicatie onafhankelijk platform, daar hebben wij inmiddels ruim tien jaar ervaring in.”

“Wij zorgen voor een stukje ontzorging voor organisaties en richten de werkomgeving in. Ze geven aan: Dit zijn we van plan, met deze applicaties gaan we werken, we hebben deze mensen in dienst op die verschillende afdelingen, die en die werken thuis.”

“Met onze ervaring lukt het om alle applicaties op elkaar aan te sluiten en ervoor te zorgen dat iedereen in het zelfde model samenwerkt. Het werpt haar vruchten af. Het voorkomt fouten en het werkt vaak ook als eye opener voor de betrokken bedrijven. Want voor hun infrastructuur hoeven niet alle werkplekken te beschikken over dubbele schermen of zware apparatuur. We brengen de wensen in kaart en zorgen voor betaalbare oplossingen.”

Veiligheid is key

“Daarbij kan het zo zijn dat een medewerker thuis vanaf een pc toegang krijgt tot de cloud maar die pc ook door de rest van het gezin wordt gebruikt. Veiligheid is zeer belangrijk en daar besteden we dan ook veel aandacht aan. We zorgen voor een goed beschermde grafische cloud omgeving. We werken met Nederlandse servers en zorgen voor betrouwbare hardware.”

LOSNING zorgt altijd voor een actuele back-up, en bestanden worden niet op de diverse devices bewaard. Er is daarmee minder risico op het kwijtraken van gegevens bij verlies of diefstal. “De klant moet weten dat de data van de klant 100 procent veilig is. Dat betreft ook de wet op privacy, het beschermen van persoonsgegevens.”

“Met onze diensten is bij het uitvallen van een computer direct een vervanging te regelen. We zorgen ervoor dat zelfs bij een mindere internetverbinding goede prestaties geleverd worden.” Onze oplossing is flexibel en schaalbaar. Het aantal gebruikers per maand is aanpasbaar. Ook voor onderaannemers kan een werkplek worden ingericht met de capaciteit en de periode die gewenst is. Geen over capaciteit, geen zware rekenkracht als dat niet nodig is.”

LOSNING ICT kent inmiddels veel zeer tevreden klanten die ze op hun website graag aan het woord laten. “We kunnen zelf wel van alles roepen, maar als een ander het wil vertellen is dat natuurlijk de beste reclame.” Lees hier de testimonials [https://www.losning.nl/referenties]. Samenwerken met relevante partijen heeft wederzijdse voordelen daarom is aansluiten bij BIM register voor ons een interessante stap.”

 

Door: BIM register
 

#replace title#