Datum nieuws
17 mei 2022
Categorie BIM nieuws
Aannemer
Vaardigheden BIM nieuws
BIM visie
Contact opnemen

De term BIM maakt veel los. Voor de een staat het voor innovatie en vooruitgang, de ander ziet vooral beperking en verandering. Veel mensen kennen de term überhaupt niet. Maar wat betekent BIM voor ons bedrijf? Is het een proces, een tool, misschien een denkwijze of juist een dienst?

BIM maakt het mogelijk om innovatieve werkwijzen en producten te lanceren. Door te werken op een data-gedreven manier kunnen we ons proces optimaliseren, onze collega’s blij maken, onze klanten beter van dienst zijn, meer inzicht geven in de feiten en efficiënter werken.

Dat maakt BIM een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. BIM is altijd wat we doen en niet de reden waarom we iets doen. BIM brengt een nieuwe manier van werken met zich mee. Dat betekent dat de transitie naar de “BIM-manier” mensenwerk is. En hoewel de meesten open staan voor een nieuwe, slimme en tijdbesparende manier van werken, op allerlei nieuwe termen zitten sommigen onder ons niet te wachten. Sterker nog, soms schrikt het zelfs af. Zonde toch? Terwijl we er uiteindelijk allemaal beter van worden.

Dus overal BIM voorzetten: BIM ontwerp, BIM proces, BIM uitvoeringsplan, BIM data? Liever niet. Wat mij betreft houden we het ‘gewoon’ op een ontwerp, een proces, een uitvoeringsplan en data. Dat klinkt toch veel vriendelijker, toegankelijker en vertrouwd? Het is namelijk nog steeds hetzelfde ontwerp, uitvoeringsplan et cetera, maar het is op een andere manier tot stand gekomen.

Met de ‘BIM way of work’ geven we collega’s een nieuwe gereedschapskist met onbeperkte mogelijkheden. Dat is effe wennen. Begin dus klein en houd het simpel.



Door: Daan Arts - Hercuton

 

#replace title#