BIM Onderwijs interview in het magazine van SUPport

Datum nieuws
28 oktober 2014
Categorie BIM nieuws
Onderwijs
Vaardigheden BIM nieuws
BIM protocol
Contact opnemen

SUPport (studievereniging Building Technology van de Technische Universiteit Eindhoven, Faculteit Bouwkunde) is bezig met een magazine uitgave omtrent het thema ‘Building Information Modelling’ te realiseren.

BIMregister is gevraagd om een artikel te schrijven over het BIM Onderwijs en de noodzaak daarvan. SUPport van de Technische Universiteit Eindhoven (faculteit Vertigo) geeft aan dat zij steeds meer over BIM horen: "Er is rond deze tijd erg veel ontwikkeling en interesse gaande op het gebied van BIM, denk hierbij aan het simuleren in 3D computermodellen zodat het gebouwontwerp in de vorm van bijvoorbeeld de constructie en de leidingen uitgewerkt kan worden tot in de fijnste details, zodat bij de uitvoering minder (tot geen) problemen worden opgemerkt. Wij horen er binnen onze faculteit steeds meer over en dit wekt een groeiende interesse," aldus SUPport.

BIMregister is in samenwerking met Bouwend Nederland en de Bouw Informatie Raad al enkele jaren fanatiek bezig met het onderwijs om BIM te implementeren en de noodzaak in te laten zien bij directies, docenten en studenten. Er zal dan ook worden bijgedragen in dit initiatief. In het artikel zullen onder andere de stand van zaken worden toegelicht over het BIM-onderwijs vanuit de Bouw Informatie Raad. Ook het MBO toont steeds meer fanatisme. Zo zijn de eerst MBO scholen inmiddels volop bezig met het onderzoeken naar de BIM-mogelijkheden. 13 Hogescholen hebben begin dit jaar een intentieverklaring ondertekend om intensiever samen te werken. Meer daar over in het aanstaande artikel.

Het magazine wordt in een oplage van 500 stuks verspreid onder voornamelijk studenten (Bouwkunde Bachelor en Master) en aangesloten bedrijven en sponsors.

Klik op het BIMregister interview in het magazine van SUPport om het interview te lezen.

#replace title#