Dinsdag 9 december is het 'BIM & Onderwijs congres'

Datum nieuws
2 december 2014
Categorie BIM nieuws
Onderwijs
Vaardigheden BIM nieuws
Overig
Contact opnemen

Hoe kunnen we werknemers van de toekomst voorbereiden op de mogelijkheden van het Bouw Informatie Model/Management (BIM)? BIM-koplopers tonen hun BIM-ervaringen vanuit de praktijk en delen hun visie over hoe en wat het onderwijs kan doen om hier goed op aan te sluiten. Tijdens dit congres en met de reeds beschikbare kennis en ervaringen in het onderwijs en van het bedrijfsleven leggen we een fundament voor BIM in de toekomst. Tevens streeft het Summa College er naar om een BIM-netwerk te realiseren.

Wat is BIM?

BIM is een methode, een proces en een hulpmiddel door op een efficiënte wijze met diverse partijen samen te werken om een kwalitatief hoog product neer te zetten. Het werken via BIM kan kostenbesparing opleveren (terugbrengen van faalkosten), er kunnen mooie (architectonische) plaatjes mee gemaakt worden, analyses gedaan worden (zonlicht toetreding) en het bevorderd de samenwerking en wederzijds begrip tussen alle partijen. Alles valt of staat wel met een gedegen voorbereiding. Een BIM-protocol en BIM-norm zijn daar voorbeelden van.

Voor wie

Ingenieurs, installateurs, ontwerpers en uitvoerders uit het gehele bouwproces en docenten die meer inzicht willen krijgen in de mogelijkheden van BIM.

Kosten

Het congres is gratis toegankelijk.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit online formulier.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over dit congres contact op met Delano Kenepa. Dit kan telefonisch via 06 34 73 86 09 of stuur een e-mail. 

Het congres 'BIM & mbo, een sterke combinatie' wordt georganiseerd door het Summa College in samenwerking met BIMregister, Bouwend Nederland, Huybregts Relou en de Bouw Informatie Raad.

#replace title#