Datum nieuws
17 december 2014
Categorie BIM nieuws
Onderwijs
Vaardigheden BIM nieuws
Netwerken
Contact opnemen

Dinsdag 9 december 2014 vond in 'techniekHuys in Veldhoven de eerste editie plaats van het congres 'BIM & onderwijs: een sterke combinatie'. Een korte terugblik door Harm Deiman en de resultaten van de evaluatie.

BIM congres terugblik

Het is dinsdagavond 9 december 2014 en ik kijk terug op het BIM-congres dat wij afgelopen middag hebben georganiseerd. Ik kan niet anders dan constateren dat overall gezien het een groot succes is geworden en zeker een herhaling verdient.

Inhoud en dialoog

Vanaf het allereerste moment liep de organisatie van de middag als een trein en zat de sfeer er goed en constructief in. De introducerende sprekers raakten het thema direct op een juiste manier, de dagvoorzitter kreeg het voor elkaar om een prikkelende dialoog te realiseren en de leden van het panel en de afsluitende sprekers, wisten ruim voldoende inhoud aan de middag toe te voegen.

Goede fundering voor samenwerkingV

Tijdens de pauze en bij de netwerkborrel is menig visitekaartje van hand gewisseld en zijn er afspraken gemaakt om op korte termijn nadere invulling te geven aan het geleerde van deze dag. Het onderwijskundig team van Summa Bouw & Infra heeft vele toezeggingen ontvangen voor het uitwisselen van kennis, het geven van workshops en het samen zoeken naar nog betere onderwijsvormen om het begrip BIM nader in uit te werken.
Het lijkt erop dat er een goede fundering ligt om nu door te pakken. Onderwijs en bedrijfsleven zijn samen aan zet om het verschil te maken.

Ik wil vanaf deze plek iedereen die op enige wijze een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van deze middag, van harte bedanken. In deze gold echt: vele handen maken licht werk.

Harm Deiman
Summa Bouw & Infra en Summa Wonen & Design

 

#replace title#