Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Dura Vermeer in bestuur buildingSMART benelux

Datum: 06-04-2017
Sander de Zee, BIM-manager bij Dura Vermeer, is op 30 maart tijdens de algemene ledenvergadering van buildingSMART BeNeLux benoemd tot bestuurslid van buildingSMART BeNeLux.

De Zee over zijn aanstelling: “We zijn verheugd dat Dura Vermeer zijn positie heeft kunnen nemen in het bestuur van buildingSMART, omdat we al jaren 'openBIM' stimuleren en daar ook een belangrijke bijdrage aan leveren in de branche. Ik wil me met name focussen op een aantal ontwikkelingen binnen IFC.” IFC is de open standaard die gebruikt wordt bij openBIM, een afkorting van 'Industry Foundation Classes'. IFC is bedoeld om modelinformatie uit te wisselen over bijvoorbeeld echte wanden, deuren en ramen met al hun eigenschappen (lees hier meer achtergrondinformatie). “IFC is niet weg te denken in onze huidige werkwijze; via IFC kunnen we onze modellen met andere software uitwisselen. Omdat diverse partners, onderaannemers en leveranciers allerlei verschillende software gebruiken, is IFC cruciaal in onze afstemming in de hele keten.”

Dura Vermeer al jaren aanjager van gebruik en promotie open standaarden

Dura Vermeer heeft een aantal jaren geleden als eerste ontwikkelende bouwer één BIM-werkwijze geïntroduceerd, gebaseerd op landelijke en internationale open standaarden, met de ambitie hiermee de algemene ontwikkeling van én de innovatie binnen de bouwsector te versnellen. Dit dragen we uit in diverse functies, zoals ook het vice-voorzitterschap van Gert-Jan Ditsel in de Revit Standard Foundation. Ook de deelname in het bestuur van buildingsSMART BeNeLux draagt bij aan deze ambitie.

Wat is buildingSMART?

BuildingSMART is een internationale organisatie die de toepassing van open BIM-standaarden ontwikkelt en stimuleert om interoperabiliteit en integratie van het bouwproces te optimaliseren. BuildingSMART Chapter Benelux is een vereniging waar leden uit Nederland, België en Luxemburg elkaar ontmoeten en maakt deel uit van de internationale organisatie van buildingSMART.

Bron: Dura Vermeer

 

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?