Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

'BIM Onderwijsdag' en 'BIM studenten battle'

Datum: 17-05-2017
10 oktober 2017 is de 'BIM Onderwijsdag' in de Jaarbeurs, Utrecht. Vooraanstaande bedrijven, onderwijs en overheid zijn allen betrokken bij dit landelijke congres. Bent u op zoek naar handvatten om BIM te implementeren binnen uw onderwijsinstelling of bedrijf, een BIM gerelateerde medewerker of simpelweg nieuwsgierig naar de laatste stand van zaken vanuit elke geleding en het onderwijs dan kunt u dit congres niet missen! Naast dat het interessant is voor het onderwijs en bedrijven is het ook interessant voor studenten. Onderdeel van het congres is namelijk de 'BIM Studenten Battle'. Studenten krijgen een uitdagende casus en gaan de battle met elkaar aan. Uiteindelijk ontvangen de winnaars een reis naar Las Vegas en een bezoek aan de wereldwijd bekende Autodesk University. Alle informatie is te vinden op www.bimonderwijsdag.nl.

Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde BIM studenten op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMmen bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en meer duurzame manier wordt gewerkt. De huidige curricula kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor communicatie tussen de afgestudeerden/uitstroom van deze opleidingen lastig blijft. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet geweest. Het congres brengt hie mede verandering in. Doel van dit BIM congres is:

  1. Enthousiasmeren van zowel studenten als docenten van diverse bouw gerelateerde richtingen voor het virtueel bouwen.
  2. Elkaar te informeren over de diverse BIM-ontwikkelingen / BIM-programma’s zoals deze op dit moment bij de presenterende opleidingen worden gegeven.
  3. Komen tot een vaststelling van het “BIM-basisniveau” dat per opleidingsniveau dient te worden gehaald.
  4. Organiseren van “BIMMEN in het onderwijs”, ofwel de start van een (digitaal) samenwerkingsplatform waarin programma’s verder kunnen worden ontwikkeld, afgestemd en gedeeld. Zo zal in navolging van ‘BIM in het hbo’ ook ‘BIM in het mbo’ officieel starten.

De gehele bouwbranche maar ook de overheid in haar rol als opdrachtgever hebben belang bij een betere instroom van nieuwe medewerkers.

Er is een folder en flyer te vinden die u onderstaand kunt downloaden:
– Folder ‘BIM Onderwijsdag’
– Flyer ‘BIM Studenten Battle’

Meer informatie kunt u vinden via: www.bimonderwijsdag.nl

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?