Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

School speelt in op innovaties in bouwwereld en installatiebranche

Datum: 04-07-2017

Het Graafschap College in Doetinchem start in het schooljaar 2017-2018, als eerste ROC in Nederland, met de gloednieuwe mbo-opleiding Smart Building. De school speelt hiermee in op ontwikkelingen in de bouw- en installatiebranche en de behoeften van bedrijven in de regio.

Door nieuwe (industriële) bouwmethoden en innovaties in de installatietechniek verandert de wereld van de gebouwde omgeving razendsnel. Het gaat niet meer om bouwen alleen, maar om de leefomgeving in zijn geheel. Verschillende disciplines worden geïntegreerd en niet langer als losse schakels gezien, zodat duurzame, toekomstgerichte en generatiebestendige gebouwen gebouwd kunnen worden. De communicatie tussen alle betrokken partijen wordt makkelijker en transparanter gemaakt door slimme technologie in te zetten, zoals BIM. Deze nieuwe werkwijze, Smart Building, vraagt om andere vaardigheden van toekomstige arbeidskrachten.

De regio Achterhoek, van oudsher een regio waarin de bouwsector sterk is vertegenwoordigd, loopt voorop als het gaat om innovatie in de bouw en vormt daarmee een voorbeeld voor de rest van Nederland. Zo heeft het Groenlose bedrijf BINX zijn werkwijze geheel aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen. Het Graafschap College wil met de nieuwe opleiding zorgen voor de perfecte aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk. De opleiding is in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld en inmiddels hebben zich al ruim 60 studenten voor de opleiding aangemeld.

Bron: Bouwend Nederland

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?