Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Wavin BIM-catalogus uitgebreid met ondergrondse leidingsystemen

Datum: 05-04-2018

Wavin bied nu ook BIM-content aan voor ondergrondse leidingsystemen

Dat Wavin een vooruitstrevende leverancier is bewijst de actieve deelname aan veel BIM ontwikkelingen in Nederland zoals bijvoorbeeld: 'BIM in het hbo, de BIM Onderwijsdag, BIM Studenten Battle en vele andere ontwikkelingen. Wavin staat ook geregistreerd in het BIMregister: Wavin bedrijfsprofiel.

Wavin Nederland heeft als eerste leverancier van kunststof leidingsystemen in Europa nu ook producten voor ondergrondse leidingsystemen aan de Nederlandse BIM-catalogus toegevoegd. De GWW Verkoopleider: Herman van Tholen binnen Wavin zet alle voordelen op een rijtje. Hij vertelt over de laatste nieuwe toevoegingen aan het productassortimentunieke en vertelt ook over de Revit ingebouwde intelligentie. Wavin zet bijvoorbeeld met de Q-Bic Plus-unit een nieuwe standaard in duurzaam waterbeheer. 

Europees BIM-team
Sinds eind 2011 is in Nederland het ontwerpen met BIM voor Rijksvastgoedbedrijven bij geïntegreerde contracten verplicht. Verwacht wordt dat andere Europese landen snel volgen. Wavin is de ontwikkelingen graag vóór en heeft daarom een speciaal Europees BIM-team ingericht. Nu voor de klant de meeste relevante producten in de BIM-catalogus staan, zorgt dit team ervoor dat de Wavin BIM-catalogus per land up-to-date blijft.
 “Sinds kort hebben we al onze producten voor ondergrondse leidingsystemen aan de Nederlandse BIM-catalogus toegevoegd. De infrasector kan voortaan leidingsystemen en alle toebehoren, zoals infiltratiekratten, ontlastputten, kolken en inspectieputten in een 3D-model integreren en zodoende een 100% nauwkeurig ontwerp maken. En dankzij de ingebouwde intelligentie worden automatisch hulpstukken in het ontwerp ingebracht en in de stukslijst opgenomen.”

Tijd besparen
Volgens Van Tholen bespaart de ingebouwde intelligentie veel tijd in de ontwerpfase. “Naast eventuele hulp- of verloopstukken bevinden zich alle parameters van de leidingsystemen in de database van de rekensoftware. Als er een leidingsysteem van 300 meter lengte wordt getekend, wordt automatisch het aantal segmenten berekend en wederom automatisch opgenomen in de stukslijst. Er zal bovendien nooit meer sprake zijn van te lange buizen, want bij het tekenen van overlengte, kleurt de buis in het 3D-model rood. Zo voorkom je problemen in de installatiefase. De tekening is 100% accuraat, de communicatie tussen bouwpartners is eenduidig en de kans op misverstanden nihil.”

Nieuwe standaard
De Research & Development-afdeling van Wavin zit ook niet stil. “De ontwikkelingen gaan continu door,” benadrukt Van Tholen. “De inspecteerbare en reinigbare Q-Bic Plus-unit is daar een mooi voorbeeld van. Met deze revolutionaire ontwikkeling voor infiltratie en berging van regenwater zetten we een nieuwe standaard in de markt op het gebied van ontwerpvrijheid, modulaire opbouw en de snelheid van installeren. De lichtgewicht units met geïntegreerde unit-verbindingen garanderen een aanzienlijk (tot twee keer) snellere en kostenefficiënte installatie in vergelijking tot units met verbindingsclips en stapelpennen. De geïntegreerde verticale toegangspunten maken de Q-Bic Plus-unit tot de meest toegankelijke infiltratie-unit in de markt.”

Ook het Wavin-programma van olie-/benzineafscheiders is recent vernieuwd. “Het Certaro-NS assortiment bevat coalescentie afscheiders met nominale capaciteiten van 3 tot en met 20 liter per seconde, met verschillende slibvangvolumes. Ze zijn bij uitstek geschikt voor tankstationprojecten, autowasplaatsen, garages of grote parkeerplaatsen,” zegt Van Tholen tot besluit.

Tekst | Roel van Gils  Beeld | Wavin  Website | Wavin

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?