Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Nog voor de zomer een proof-of-concept voor de Uniforme Objecten Bibliotheek

Datum: 03-05-2018

UNETO-VNI waagt een nieuwe poging om de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB)voor elkaar te krijgen! Waar voorheen een aantal software partijen was benaderd om de bibliotheek uit te werken zijn het dit keer alleen Itannex en Cadac die zich verenigd hebben in de zogenaamde Cadac Itannex Corporation (CIC). Dit is uiteraard met betrokkenheid van installatieadviseurs en fabrikanten. Zo zal er nog voor de zomer een proof of concept worden opgeleverd. Daarna zal er "echt" content gemaakt worden. Content oftewel objecten die onafhankelijk zijn en dan ook niet merk gebonden. Zo kunnen (tot op heden alleen) installatiebedrijven ongeacht de software die zij gebruiken de objecten uit de UOB gebruiken in hun modellen. 

Er is vanuit UNETO-VNI bewust gekozen voor het ontwerpplatform Revit waar de objecten in gemaakt zullen worden. Daar valt uiteraard wat over te zeggen maar er zal toch een ontwerpplatform gekozen moeten worden. Aangezien het grote markt aandeel van Autodesk Revit is het dan weer niet zo verwonderlijk. Uiteraard (gezien de naam Uniforme Objecten Bibliotheek) is er ook aan openBIM gedacht doordat in de opdracht ook is meegenomen dat er een IFC export formaat beschikbaar gesteld moet worden bij de objecten download.

De markt wacht vol spanning af hoe de komende maanden zich zullen volbrengen met mogelijk eind dit jaar een eerste versie van de UOB.

Bron: Installatie

 

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?