Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Marc Verhage heeft afscheid genomen als directeur van STABU

Datum: 07-07-2018

Afgelopen week vond de goed bezochte afscheidsreceptie van Marc Verhage plaats. Verhage neemt na vijf jaar afscheid van STABU om aan de slag te gaan als COO/CCO van The BIM Engineers. Ruim 60 relaties van STABU schudden Marc de hand en luisterden naar de woorden van voorzitter Hans Elsinga, die Marc bedankte voor 5 jaar vechten voor STABU. “Zowel voor mij als voorzitter als voor Marc bleek de werkelijkheid rondom STABU totaal anders te zijn dan verwacht. We startten beiden tegelijk bij STABU in de zomer van 2013. Al direct na het aantreden van Verhage moest worden begonnen met een reorganisatie vanwege de financiële situatie. Bovendien bleek het gelanceerde Bouwbreed helemaal niet te bestaan, waardoor er in korte termijn ingrijpende keuzes moesten worden gemaakt, die achteraf niet goed bleken te vallen. Ook bleek de organisatie te klein om én aan een nieuwe toekomst met Bouwbreed te werken én aan het blijven onderhouden van STABU2. Het is aan Marc te danken dat STABU financieel toch overeind is gebleven…” zo sprak Hans Elsinga, “Hij heeft gevochten als een leeuw voor STABU”. Afgelopen jaren hebben Marc en bestuur intensief samengewerkt om STABU gereed te maken voor de toekomst. Inmiddels is STABU gereed voor de benodigde veranderingen die volgen vanuit advies van de klankbordgroep en de wensen van de markt.

Vervolgens introduceerde Elsinga Jan Al, die als gedelegeerde vanuit het bestuur Marc tijdelijk (ad interim) zal opvolgen. Jan lichtte zijn opdracht vanuit het bestuur toe. Het nog minimaal 5 jaar lang overeind houden van STABU2, dat nog overal in de sector wordt gebruikt; het opnieuw inrichten van de beheerorganisatie en het doorontwikkelen van de systematiek naar de toekomst toe, zijn de belangrijkste doelstellingen. Ook was Jan Al duidelijk over wat we niet gaan doen: “Denken dat we onmisbaar zijn”. Na de zomer dient Jan zijn plannen in bij het bestuur waarna financiële steun vanuit de stakeholders zal volgen.

Marc gaat vanaf augustus aan de slag bij The BIM Engineers. The BIM Engineers is een jonge onderneming in Kampen en India die zich focussed op het managen, coördineren en uitvoeren van BIM projecten. Daarmee ondersteunen zij bedrijven die geen kennis, ervaring of capaciteit hebben om te BIM’men. TBE kan snel opschalen en daardoor ook vastgelopen projecten vlot trekken. Momenteel werkt TBE onderandere voor het RIVM project in Utrecht, waar zij de installatietechnische kant van het project modelleert. Marc blijft bereikbaar op zijn huidige telefoonnummer of via mail: mverhage@thebimengineers.com. Voor meer informatie is binnenkort de nieuwe website beschikbaar: www.thebimengineers.com.

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?