Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BIM Onderwijsdag registratie is geopend!

Datum: 04-08-2018

Aansluiting bedrijfsleven en onderwijs moet beter

De huidige curricula kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting met bedrijven en tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor afstemming lastig blijft. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet geweest. Daarnaast geven  bedrijven aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Dit heeft mede te maken met de vergrijzing en dat de bouw als minder sexy en high-tech wordt beschouwd.

Hoe pakken we dat aan?
Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde studenten voor de gebouwde omgeving op de arbeidsmarkt te krijgen. Uiteraard met BIM affiniteit. Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMmen bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en meer duurzame manier wordt gewerkt. Intensievere samenwerking is nodig zodat BIM gerelateerd onderwijs beter ingezet kan worden en de instellingen van elkaar en het bedrijfsleven kunnen leren. Onder andere de ‘BIM Onderwijsdag’ en ‘BIM Studenten Battle’ dragen hier in bij.

De BIM Studenten Battle zal dit jaar plaatsvinden op 23-24-25 augustus in Alphen aan den Rijn. De BIM Onderwijsdag zal op 3 oktober plaatsvinden in de Jaarbeurs, Utrecht.

Op zoek naar een folder? Door op BIM Onderwijsdag folder te klikken kunt u de folder inzien of downloaden.

 Meer informatie is te vinden op www.bimonderwijsdag.nl en wilt u zich gelijk regisreren? Klik dan op BIM Onderwijsdag registratie

Tot 3 oktober!

BIM Onderwijsdag organisatie

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?