Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BAM ook in Belgie BIM gecertificeerd voor de BSI level 2

Datum: 18-02-2019

BAM Belgium is, met haar entiteiten BAM Contractors, Galère en Interbuild, als tweede bouwbedrijf in België gecertificeerd voor BIM Level 2.

In BIM worden bouwprojecten 3D ontworpen en voorzien van informatie. Dit levert een digitale bouwsimulatie op, die gekoppeld is aan de planning van het bouwwerk. BIM Level 2 is een proces om de samenwerking van BAM met opdrachtgevers en projectpartners te verbeteren door alle informatie op een centraal digitaal platform te verzamelen.

Marisa Moens, Head of Digital Construction bij BAM Belgium, zegt: ’BAM wil leidend zijn op gebied van digitaal bouwen en BIM is een belangrijk onderdeel daarvan. Het geeft ons de kans om digitaal te bouwen en testen vooraleer we écht gaan bouwen. Dankzij informatiebeheer op een object-gebaseerde, gestructureerde en gecentraliseerde manier, verminderen we het aantal e-mails en informatieverlies, maar ook het risico op gebruik van verkeerde informatie, bijvoorbeeld. Alle partijen werken immers vanuit hetzelfde platform, als échte partners.’

BIM Level 2 wordt dus niet alleen binnen BAM gebruikt, maar ook met partijen waarmee het bedrijf samenwerkt, zoals leveranciers, onderaannemers, studiebureaus en klanten. ’Door met onze partners op BIM Level 2 te werken vanaf het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot aan de sloop van het gebouw, creëren wij toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers, eindgebruikers en de samenleving’, aldus Marisa Moens.

Dave Hagenaars, Managing Director bij BSI Nederland, vertelt: ‘BSI is sinds het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van BIM-standaarden samen met de industrie. BIM wordt zowel in Europa als wereldwijd steeds essentiëler bij digitaal bouwen en bedrijven die al gecertificeerd zijn voor BIM Level 2 (PAS 1192) kunnen op een eenvoudige manier de overstap maken naar de recent gepubliceerde ISO 19650-normen.’

BIM Level 2

BAM Belgium behaalt als tweede in België de Verificatie voor BIM Level 2, het hoogste niveau van BIM-certificering. BAM Belgium is gecertificeerd voor zowel PAS 1192-2 (Design and Construction) als PAS 1192-4. PAS 1192-2 is een referentiekader in best-practices voor BIM en fungeert als een keurmerk waarmee bouwbedrijven wereldwijd zekerheid kunnen bieden aan hun opdrachtgevers en hun vermogen tot informatiebeheer kunnen aantonen.

Over BSI

BSI is dé organisatie op het gebied van normalisatie voor bedrijven. Zij helpen organisaties om gewoonte te maken van uitmuntendheid, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Al meer dan een eeuw stellen zij middelmatigheid en zelfgenoegzaamheid aan de kaak om uitmuntendheid te integreren in de werkwijze van mensen en producten. Dat houdt in dat ze bedrijven laten zien hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren, risico's kunnen verkleinen en een duurzame groei kunnen bewerkstelligen. Als internationaal leider die helpt organisaties te verbeteren, variëren hun klanten van topmerken tot kleine, lokale bedrijven. BSI staat bekend voor zijn kwaliteitskeurmerken, waaronder het BSI Kitemark™ voor producten en diensten. Zij zijn wereldwijd actief in 182 landen.

Over BAM Belgium

BAM Belgium maakt deel uit van de internationale bouwgroep Koninklijke BAM Groep. BAM Belgium bestaat uit verschillende business units, waaronder projectontwikkelaar Kairos en bouwbedrijven Interbuild, Galère en BAM Contractors met hun dochterondernemingen BAM Lux, BAM Track, BAM FM en BAM Maintenance. Dankzij een nauwe samenwerking leveren onze entiteiten hoogwaardige, kosteneffectieve en duurzame (bouw) oplossingen. Onze klanten profiteren van dit succesvolle teamwerk op verschillende vlakken: bouw, infrastructuur, projectontwikkeling, asset onderhoud en publiek-private samenwerking (PPS).

Bron: BAM

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?