Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Dialoogtafel bij BAM

Datum: 08-03-2019
BAM Homestudios in Utrecht vormde het aangename decor voor de eerste BIM Loket Dialoogtafel van dit jaar op 1 maart. Centraal stond de rol van BIM in relatie tot het aanbestedingsproces, en de perspectieven van de opdrachtgever en opdrachtnemer daarop. Ruim veertig deelnemers gingen in een informele setting het gesprek met elkaar aan.  
 
Het huidige systeem van aanbesteden werkt wantrouwen in de hand en leidt tot teleurstellingen bij opdrachtgever en opdrachtnemer. Dat kan en moet anders. Een goede informatieuitwisseling helpt daarbij. Dat was het uitgangspunt van de BIM Loket Dialoogtafel van 1 maart bij de BAM.
 
Na een korte inleiding door Berend Koudstaal namens het BIM Loket trapte Ewoud Smits af met een korte, bevlogen presentatie over het Bouwdelta initiatief. Zijn motto “gewoon beginnen!” zette de toon voor de rest van de middag. Jan Senhorst gaf een inkijkje in het perspectief van de opdrachtgever Erasmus MC op de rol van BIM. Het perspectief van de opdrachtnemer kwam van Timothy Lievendag en Jaco Prins (BAM). Aan de hand van enkele stellingen peilden zij de mening van de zaal; in grote meerderheid was die van mening dat BIM leidend moet zijn bij de aanbesteding. 
 
 
De groep ging daarna uiteen in twee rondes uiteen aan vier tafels rond de thema’s Uitvraag, Ontwerpproces, Overdracht en Standaardisatie. De presentaties en notities van de deelsessies (voorzover beschikbaar) zijn hieronder te downloaden.
 
Presentaties
 
 
Tafelgesprekken
 
 
Over de BIM Loket Dialoogtafels
Met de BIM Loket Dialoogtafels richten we ons op een bredere groep van mensen die de bouw en het beheer willen vernieuwen. Het doel is om een platform te bieden voor interactie tussen smaakmakers, BIM’mers, creatievelingen en dwarsdenkers rond digitalisering en informatisering. Wij zien digitalisering en informatisering als enabler voor samenwerking en vernieuwing in de totale levenscyclus van de gebouwde omgeving. Met het platform willen concrete meerwaarde bieden voor huidige problematiek op dit gebied maar ook vooruit kijken.
 
Dialoogtafel BAM 20 
 
Bron: BIM Loket
 

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?