Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Bij behoefte werkveld aansluitend 'pluspakket' voor BOL- en BBL-studenten Alfa-college

Datum: 21-03-2019
GRONINGEN - EPI-kenniscentrum en Fieldlab Practice hebben woensdag bij praktijkopleider Leerbouwen het startsein gegeven voor het extra opleiden van BOL- en BBL-studenten van het Alfa-college in Groningen.

directeur henk huberts van epi-kenniscentrum en geert berghuis van fieldlab practice hadden vanuit het werkveld het signaal gekregen dat er behoefte is aan nog meer vakmanschap. het werkveld in de noordelijke regio heeft ten behoeve van de schade-afhandeling en versterkingsopgave werknemers nodig die breed zijn opgeleid. 

Samen met SSPB, Leerbouwen en het Alfa-college hebben EPI-kenniscentrum en Fieldlab Practice een aantal workshops ontwikkeld die aansluiten bij de behoefte van het werkveld en die gericht zijn op het verhogen van het vakmanschap van de BOL- en BBL-studenten van het Alfa-college.

Soort van pluspakket

De studenten kunnen extra skills ontwikkelen die hen, in het kader van excellent vakmanschap, nog aantrekkelijker maken voor de arbeidsmarkt. Een soort van pluspakket.

Zo kunnen studenten bouw hun vaardigheden verbreden met onder andere installatie-/ elektrotechniek en stucen. Ze ontvangen een bewijs van deelname of certificaat met daarop vermeld hun gedane opdrachten.

Workshops

De workshops worden gegeven, afhankelijk van het type workshop/ specialisme, door het Alfa-college, Leerbouwen en SSPB. De eerste workshops, loodkloppen en houtrotreparatie, zijn woensdag begonnen.

Gedurende het schooljaar worden de workshops wanden stucen, kleine installatiewerkzaamheden, verduurzamen woningen en lezen van digitale bouwtekeningen vanuit BIM toegevoegd aan het programma.

De komende maanden gaan honderden leerlingen aan de slag met de workshops. Er wordt nog overwogen deze workshops ook beschikbaar te stellen voor mensen die al een baan hebben

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?