Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Paul Bos van Root: Solibri society Barcelona 2019

Datum: 01-05-2019

 

0 april 2019 door Paul Bos

In de zomer van 2018 ontvingen wij een uitnodiging om deelgenoot te worden van de Solibri Society. Dit is een platform voor een groep expertgebruikers om kennis met elkaar te delen en vragen met betrekking tot nieuwe ontwikkelingen voor te leggen aan het ontwikkelteam van Solibri.

Op 3 maart jl. vertrokken wij met twee man namens Root B.V. richting Barcelona om deel te nemen aan de Solibri Society expert bijeenkomst. Een erg interessant evenement, waar zowel de deelnemers als de teamleden van Solibri openlijk kennis en ideeën deelden.

Het event werd afgetrapt met een toelichting op de ontwikkelplannen van Solibri. Helaas mogen wij hierover niet veel loslaten, maar een tipje van de sluier is dat de ontwikkelingen zich richten op flexibiliteit in gebruik (bijv. openstellen van API of aanbieden van Cloud-oplossingen). Met het openstellen van de API zijn we in Barcelona ook aan de slag gegaan.

Gebruikerspresentaties
Eerst de ervaringen delen van de verschillende deelnemers. Er waren afgevaardigden uit Japan, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Finland. Opvallend (en eigenlijk natuurlijk ook weer niet) was het hoge niveau van het gebruik van de software. Een paar voorbeelden:

Waar we in Nederland inzetten op het gebruik van custom Psets om aanvullende eigenschappen te definiëren, maakt men in Duitsland gebruik van de BSI Psets. Waarden die niet vooraf gedefinieerd zijn door buildingSMART worden vormgegeven door de userdefined values ().

Lees de blog van Paul Bos verder bij Root

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?