Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Construsoft maakt nieuwe functionaliteiten van Tekla Structures 2020 bekend

Datum: 13-03-2020
Construsoft heeft Tekla Structures 2020 beschikbaar gemaakt. Een belangrijke vooruitgang binnen de 3D-modelleersoftware voor de beton-, staal- en houtbouw is de uitwisseling met Trimble Connect. Opvallend is dat het herkenbare rood in het logo heeft plaatsgemaakt voor het blauw van Trimble. Ook zijn optimalisaties doorgegeven bij de maken van vrijgevormde platen, waarbij meer complexere vormen kunnen worden gemodelleerd en tevens kunnen de plaatuitslagen worden gecreëerd.

Eenwording met Trimble

De nieuwe versie van Tekla Structures heeft zo diverse functionaliteitsverbeteringen zodat gebruikers nog makkelijker en efficiënter kunnen werken. Heel opvallend is dat het rood van Tekla Structures niet meer binnen de logo zit. De herkenbare kleur heeft plaatsgemaakt voor het blauw van Trimble. Dit is een visuele erkenning van de groeiende eenwording tussen Tekla Structures en de softwareoplossingen uit de portfolio van Trimble.

Tekla Structures 2020 heeft dus diverse optimalisaties binnen de uitwisseling en eenwording met Trimble Connect. Het is nu mogelijk om een nieuw Tekla Structures-model direct aan een Trimble Connect-project te koppelen. Dit kan ook later eenvoudig worden gedaan via het menu. Deze versie van Tekla Structures bevat bovendien een aantal nieuwe knoppen binnen het lint waarmee sneller en gemakkelijker toegang kan worden verkregen tot Trimble Connect.

Puntenwolken

Bij de toepassing van puntenwolken is het zijvenster binnen Tekla Structures volledig vernieuwd en is de nu mogelijk om puntenwolken roteren, verschalen en verplaatsen. Ook is het weergave van puntenwolken verder verbeterd en kan de formaat en dichtheid van de punten worden aangepast. Er is ook een nieuwe keuze beschikbaar om clashes met puntenwolken te visualiseren.

Modelleren en tekenen

Diverse componenten, tools en plug-ins binnen de Model- en Tekening Editor zijn binnen Tekla Structures 2020 verbeterd en uitgebreid. Zo beschikken gebruikers nu over een nieuwe plug-binnen om complexe krommen te modelleren. Ook bevat de 2020-versie een nieuwe gebruikersinterface voor de stavendatabase waarin wapeningsstaven toegevoegd, gewijzigd en verwijderd kunnen worden.

Dankzij diverse snelheidsverbeteringen kunnen tekeningen sneller worden opengemaakt en bewerkt. Hierdoor is het nu mogelijk om tekeningobjecten en aanzichten nog sneller te verplaatsen, in- en uit te zoomen en is het snappen verbeterd. Op het gebied van tekeningen bestaat nu ook de optie om tekeningaanzichten van geselecteerde tekeningen binnen modelvensters weer te geven, zodat zichtbaar is waar de tekeningaanzicht zich binnen de 3D-model bevindt, wat de richting is van het aanzicht en hoe groot het aanzicht is. Binnen het aanzicht van het model kunnen nu bovendien allerlei wijzigingen worden doorgevoerd die hierop automatisch binnen de tekeningaanzicht worden doorgevoerd.

Verder is het maken van diverse maatlijnlabels voor wapeningsstaafgroepen vereenvoudigd zodat hiervoor nu slechts één commando bestaat. Tot slot beschikt Tekla Structures 2020 voor templates binnen tekeningen over een nieuwe opmaakeditor waarmee u tekening opmaken eenvoudig aan kunt passen, waarbij alle wijzigingen realtime worden weergeven.

Webinars

De functionaliteiten van Tekla Structures 2020 worden uitgelegd binnen een aantal webinars via onderstaande links:

 • de nieuwe mogelijkheden voor precast beton
 • de nieuwe mogelijkheden voor engineers
 • de nieuwe mogelijkheden voor staal
 • de nieuwe mogelijkheden voor cast-binnen-place beton

Beschikbaarheid

Tekla Structures 2020 is per direct beschikbaar via Construsoft en kan worden gedownload binnen TOPdesk.

Bron: Construsoft

BIMregister registratie

 • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
 • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
  t.w.v. € 195.
 • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
 • partnerinterview door onze journalist.
 • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
 • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?