Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Dynamo script over naamgeving van rooms

Datum: 01-07-2020

Wederom komt dynamo handig van pas binnen onze BIM werkmethode. Bij Trebbe gaan we secuur om met naamgeving van onze rooms omdat deze gekoppeld zijn aan andere berekeningen. Hiervoor hebben we een aantal dynamo scripts.

Voor deze gebruikt kunnen worden dient nog één handeling handmatig gedaan te worden. Namelijk het toekennen van een volgnummer aan de ruimtes. Dit kan event. via schedules of het toepassen van filter maar blijft een handmatige handeling. Nu niet meer. :D

We hebben een #script die de volgnummers opneemt van één bnr en dit projecteert op de rest van de bnrs. Nu doe je voor één bnr een handmatige handeling en de rest is automatisch.

En daar gaat mijn persoonlijke voorkeur naar uit. Het gebruiken van een set dynamo scripts die een bepaalde handeling automatiseren. Je kunt ook één grote script maken maar dan verlies je al gauw de overzicht. GO DYMAMO!

ps: deze werkt voorlopig alleen als de bouwnummers de zelfde ruimteindeling hebben. Als er een bouwnummer tussen zit met een extra ruimte gaat dit 'nog' niet goed. We're working on it.. maybe python?

Door Wihib H. Yusuf, BIM engineer bij Trebbe

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?