Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Het Bouw Informatie Model onder de grond toegepast

Datum: 02-11-2020

Met behulp van het Bouw Informatie Model (BIM) en ISO 19650 zijn wij bij Sweco in staat om grote hoeveelheden informatie te verwerken, beheren en analyseren. Sweco kenmerkt zich door kleine en grote multidisciplinaire projecten waarin wij 21ste eeuw vaardigheden toepassen in de vorm van visuele simulaties, parametrisch ontwerpen, digital twins en forecasting.

Klik op BIM onder de grond voor een mooi voorbeeld filmpje hoe wij traditionele 2D data van ondergrondse kabels en leidingen een extra dimensie geven door gebruik te maken van parametrisch ontwerp (visueel programmeren). Door dit samen te voegen met diverse modellen vanuit verschillende softwareprogramma's van verschillende partijen en disciplines in een BIM model, heeft dit gezorgd voor nieuwe inzichten en meer waarde voor onze opdrachtgevers. Het slim gebruik maken van de data en de modellen heeft, in korte tijd, voor een visualisatie geleid die voor iedereen te begrijpen is!

Bij Sweco streven wij constant naar hoger kwaliteit, vermindering van faalkosten, efficiënter, economisch voordeliger en sneller bouwen. Als adviseur van de toekomst willen wij altijd voorbereidt zijn en daarmee gezamenlijk met onze lokale opdrachtgevers de steden en samenlevingen van de toekomst creëren.

Bekijk ook het bericht van Tim Bruinooge, de maker van het filmpje.

Door: Tim Bruinooge (Sweco), Jeffrey Man (Sweco) en Delano Kenepa (BIMregister & BIM Onderwijs)

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?