Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Uniforme Objecten Bibliotheek ondersteund door Techniek Nederland

Datum: 11-11-2020

Techniek Nederland ziet dat de digitalisering sterk in opkomst is. Het groeit in sneltreinvaart. Digitalisering werkt door in de bedrijfssystemen, BIM is daarbij de manier waarop bedrijven integraal samenwerken aan projecten. De Uniforme Objecten Bibliotheek is daar een belangrijk schakel in. Niet alleen voor installateurs maar voor elke bouwkundige die zich met digitalisering in de bouw bezighoudt.

Techniek Nederland ondersteunt dan ook de Uniforme Objecten Bibliotheek. De bibliotheek waar men BIM objecten terug kan vinden. Geen losse bim tekening of bouw tekening maar objecten met de juiste properties voor in het Bouw Informatie Model. De UOB geeft de digitalisatie in de sector een enorme boost en het doel is dan ook om de installatie en bouwkundige medewerkers (denk aan BIM modelleurs, BIM managers etc.) fabrikant data en bouw informatie uit te laten wisselen via het platform.

Vanaf 17 oktober 2020 is de eerste commerciële UOB-app beschikbaar. De app maakt het mogelijk om de UOB in de praktijk toe te passen. In een speciale video-update vertellen technisch dienstverleners, leveranciers én de voorzitters van Techniek Nederland en FME wat het belang van de UOB is. De UOB-app is er voor de héle keten: van ontwerp tot bouw en techniek.

Je kunt het filmpje over de UOB terug bekijken.

Bron: Techniek Nederland

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?