Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BIM Onderwijs Support gaat les geven over het Bouw Informatie Model

Datum: 13-11-2020

BIM Onderwijs geeft les over het Bouw Informatie Model

BIM Onderwijs (dochter bedrijf van BIMregister) is benaderd door het mboRijnland om 10 weken BIM les te geven aan de eerste jaars bouwkunde studenten. De lessen beginnen volgende week tot begin februari. Aangezien BIM Onderwijs bestaat uit diverse onderdelen zoals: BIM Onderwijsdag, BIM Studenten Battle, BIM Onderwijs Werkgroepen maar ook BIM Onderwijs Support en BIM Onderwijs Academy valt de opdracht in dit geval binnen de laatste twee onderdelen. BIM Onderwijs Support om de docenten te ondersteunen in de laatste innovaties / technologische ontwikkelingen en BIM Onderwijs Academy om de studenten het gehele jaar te voorzien van BIM documentatie, ook wel Bouw Informatie Model documentatie. De studenten krijgen hierdoor niet pas in het 3e of 4e leerjaar te maken met BIM wat nu nog regelmatig het geval is maar al vanaf het eerste jaar. Daarmee zijn ze al vroegtijdig ingelicht dat een bouw tekening bestaande uit losse lijnen in 2D cad een stuk minder intelligent is dan een Bouw Informatie Model. Een van de doelen uit de samenwerking is dan ook om de studenten de beginselen mee te geven zodat ze straks een volwaardige functie kunnen gaan vervullen als bijvoorbeeld BIM Modelleur, BIM Engineer of in ieder geval als bouwkundige. Op die manier kunnen ze straks tijdens hun stage of als ze daadwerkelijk na hun studie aan de slag gaan bij bijvoorbeeld een bouwbedrijf gelijk een meerwaarde zijn. Mooie bijkomstigheid is dat ze beter voorbereid zijn op de landelijke BIM Studenten Battle voor mbo studenten. Vorig jaar nog gewonnen door het ROC Midden Nederland.

Praktische kennis over het Bouw Informatie Model

Dat het mbo een stuk groter is dan het hbo dat is niet vreemd als je bijna vier keer zoveel bouw gerelateerde mbo scholen hebt in Nederland. Het maakt het er echter niet makkelijker op om aan te blijven haken bij de snelle technologische ontwikkelingen vanuit de markt. Om vanuit BIM Onderwijs Support ook goede praktische verhalen en kennis te laten zien (vanuit de verschillende disciplines) geven we de studenten een interessante mix van kennis mee. Zo zal BIM Onderwijs Support samen met bedrijven als bijvoorbeeld Vink Bouw en B+M Den Haag les gaan geven. Daarnaast zullen er een aantal personen met een hoop BIM kennis en ervaring op persoonlijke titel een gastcollege verzorgen. De betrokkenheid en bereidheid vanuit het bedrijfsleven is natuurlijk erg mooi om te zien maar daarnaast is het ook van essentieel belang. Zeker in deze corona tijden waarbij het voor veel studenten toch lastig is om de kennis vanuit de praktijk mee te krijgen. Veel bedrijven hebben immers ook de focus op hun eigen bedrijf, wat niet vreemd is in deze tijd.

Informeren over de bijeenkomsten

Wij hebben met het mboRijnland een aantal voorbereidingen gehad en documentatie ontvangen omtrent de corona regels. Wij zullen ons dan ook goed aan de corona regels houden om verdere verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen. Uiteraard zullen we elke week een bericht tonen over de gegeven les. We zullen dit doen via de kanalen zoals het BIM Onderwijs LinkedIn bedrijfsprofiel en BIMregister LinkedIn bedrijfsprofiel. Volg je dit kanaal nog niet? Ga het dan snel volgen als je interesse hebt in de BIM Onderwijs ontwikkelingen binnen Nederland en Belgie. 

Door: BIMregister

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?