Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

EQT verschaft zich een meerderheidsbelang in het bedrijf: thinkproject

Datum: 18-11-2020

thinkproject, Europa's toonaangevende SaaS-leverancier voor bouw- en engineeringprojecten, kondigt aan dat wereldwijd investeerder EQT een nieuwe stakeholder wordt. EQT verschaft een meerderheidsbelang van de vorige investeerder TA Associates en van oprichter Thomas Bachmaier van thinkproject. Alle vorige aandeelhouders en het managementteam van thinkproject zullen een behoorlijke herinvestering doen om de ontwikkeling van thinkproject als Europees marktleider in oplossingen voor construction intelligence verder te accelereren. De overeenkomst zal naar verwachting eind dit jaar worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring van regelgevende instanties. thinkproject heeft meer dan 450 medewerkers in 18 kantoren in 11 landen. Het bedrijf ondersteunt circa 2.750 private en publieke asset owners, projectontwikkelaars en aannemers en bedient zo gebruikers in meer dan 60 landen bij het digitaal in kaart brengen van de volledige levenscyclus van bouwprojecten. Projecten die met behulp van het (BIM) Construction Intelligence Platform van thinkproject zijn of worden gerealiseerd, zijn onder meer Elbe Philharmonic Hall in Hamburg, BMW World in München, de Fehmarn Belt-tunnel tussen Duitsland en Denemarken en Hong Kong International Airport.

Bouwsector ver achterop in digitalisering

Met 13 procent van het wereldwijde BBP is de bouwsector de grootste industriële sector ter wereld. Wat betreft de mate van digitalisering en een jaarlijkse productiviteitsgroei van slechts 1 procent, loopt de bouwsector achter. Wereldwijde initiatieven om de hele levenscyclus van bouwprojecten volledig te digitaliseren, van ontwerp en bouw tot exploitatie, zullen leiden tot een fundamentele verstoring van de bouwsector. thinkproject biedt SaaS-oplossingen (Software as a Service) aan de AECO-industrie (Architecture, Engineering, Construction and Owner-managed) om tijd- en kostenoverschrijdingen te voorkomen en deze aanzienlijke risico's in de industrie te minimaliseren.

Digitalisering biedt mogelijkheden voor groei

"thinkproject is op een indrukwekkende manier gegroeid door organische groei en strategische overnames in een sterk gefragmenteerde markt. De digitalisering van de bouwsector biedt enorme groeimogelijkheden en we staan aan het begin van een ontwrichtende verandering", zegt Florian Funk, partner bij EQT Partners en investeringsadviseur voor EQT. "EQT zal zijn volledige platform, inclusief zijn digitale en duurzaamheidsexpertise, lokale aanwezigheid, domeinexpertise en netwerk gebruiken om de uitbreiding van thinkproject verder te versnellen. We kijken ernaar uit om samen te werken met TA Associates en het managementteam van thinkproject om een wereldwijde kampioen creëren die voorop loopt en pionier is in de digitalisering van 's werelds grootste industrie."

Snel groeiende SaaS-leverancier

“Het managementteam van thinkproject heeft sinds onze investering vier jaar geleden een uitzonderlijke toewijding aan de strategische groei van het bedrijf en aan klanten getoond. Deze inspanningen dragen in onze optiek bij aan de verandering van thinkproject tot Europa's toonaangevende SaaS-leverancier van oplossingen voor bouwinformatie voor de AECO-industrie", aldus Managing Director Morgan Seigler van TA Associates. "We zijn blij om EQT te verwelkomen als onze nieuwe partner en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken, samen met het managementteam van thinkproject tijdens de volgende groeifase van het bedrijf."

Volgende ontwikkelingsfase

"We zijn blij om de volgende ontwikkelingsfase van onze reis voort te gaan zetten met onze nieuwe meerderheidsaandeelhouder EQT en met de voortdurende ondersteuning en toewijding van TA Associates. Allebei beschikken over veel ervaring met bedrijfssoftware, waardoor ze ideale samenwerkingspartners zijn om ons groeiproces verder te versnellen", zegt CEO Gareth Burton van thinkproject. "De digitalisering van de bouwwereld is een van de meest potentiële projecten in de wereldeconomie. thinkproject is een leider in AECO-software, een snelgroeiende markt waar we marktaandeel blijven winnen. We kunnen onze klanten ondersteunen de meeste waarde te creëren door hen in staat te stellen te profiteren van de belofte van digitale transformatie in onze branche waardoor ze inzicht en kennis verwerven uit hun data van de gehele levenscyclus van ontwerp, bouw en exploitatie. De marktpropositie van thinkproject is geloofwaardig en onderscheidend en biedt, in combinatie met de marktkansen, alle juiste ingrediënten voor continue groei."

Arma Partners trad op als exclusief financieel adviseur van thinkproject.

Wie is thinkproject?

thinkproject, gevestigd in München, is een wereldleider op het gebied van bouwintelligentie en ontsluit het potentieel van mensen en informatie via digitale technologieën om betere industriële resultaten mogelijk te maken. Het is de toonaangevende Europese SaaS-aanbieder op het gebied van bouw en engineering met 2.750 klanten, meer dan 250.000 gebruikers in meer dan 60 landen en meer dan 450 werknemers.

Meer info: www.thinkproject.com

Wie is EQT?

EQT is een doelgerichte wereldwijde investeringsorganisatie met meer dan 75 miljard euro aan opgehaald kapitaal en meer dan 46 miljard euro aan beheerd vermogen in 16 actieve fondsen. EQT-fondsen hebben bedrijven in Europa, Azië-Pacific en Noord-Amerika in portefeuille met een totale omzet van meer dan 27 miljard euro en ongeveer 159.000 werknemers. EQT werkt samen met bedrijven om duurzame groei, operationele uitmuntendheid en marktleiderschap te bereiken.

Meer info: www.eqtgroup.com

Wie is TA Associates?

TA Associates is een toonaangevende, wereldwijde private equity-firma gericht op specifieke sectoren binnen vijf industrieën - technologie, gezondheidszorg, financiële dienstverlening en consumenten en zakelijke diensten. TA investeert in winstgevende, groeiende bedrijven met mogelijkheden voor duurzame groei en heeft wereldwijd in ruim 500 bedrijven geïnvesteerd. TA investeert als meerderheids- of minderheidsinvesteerder en hanteert een lange termijn-benadering, waarbij zij haar strategische middelen gebruikt om managementteams te helpen bij het creëren van blijvende waarde in hoogwaardige groeibedrijven. TA heeft sinds de oprichting in 1968 33,5 miljard dollar aan kapitaal opgehaald en zet zich in voor nieuwe investeringen in een tempo van meer dan 3 miljard dollar per jaar. De meer dan 100 investeringsprofessionals van het bedrijf zijn gevestigd in Boston, Menlo Park, Londen, Mumbai en Hong Kong.

 

Bron: thinkproject

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?