Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Wat doet een BIM regisseur nou precies?

Datum: 03-12-2020

Robbert is een BIM regisseur. Maar is hij binnen Hercuton de Spielberg of Tarantino?

“Tja, dat is een interessante. Ik vind dat ik zelf eigenlijk meer een mix tussen een BIM regisseur en een BIM specialist. Een BIM regisseur zit namelijk in een specifiek projectteam, daarentegen ben ik meer globaal met BIM bezig en waar benodigd spring ik bij in projecten. Een type vliegende keep.”

Nieuwe BIM functie

BIM regisseur is vermoedelijk geen functie wat destijds op school uit je beroepskeuzetest kwam. Hoe ben je hiermee in aanraking gekomen?
“Dat is correct. Ik weet niet hoe het hedendaags is, maar in mijn school- en studietijd bestond de functie BIM regisseur nog niet. Gedurende mijn opleiding architectuur bij de Technische Universiteit Eindhoven had ik een bijbaan bij een relatief klein ingenieursbureau. Daar werd ik bewust gemaakt met het Bouw Informatie Model. Het ingenieursbureau liep voorop op dat gebied, het waren echte BIM verkenners. Ik heb er heel veel kennis opgedaan, maar naderhand liepen ze te ver vooruit. Teveel pionier en daardoor hebben ze de crisis niet doorstaan. Voor mij was het wel helder dat ik meer wilde met BIM.”

Hoe leg je aan bekende uit wat BIM is en hoe je daar actief mee bent?

“Ik vertel altijd dat we in één keer op een juiste wijze willen bouwen. Daarom bouwen we eerst een digitaal 3D gebouwmodel. Vervolgens laat ik Bimsync op mijn telefoon zien, dit is onze webomgeving waarop je het complete Bouw Informatie Model in 3D kunt bekijken. Het beeld dat dat geeft, zegt meer dan ik in het kort kan uitleggen. Ten slotte leg ik uit dat ik die 3D modellen niet zelf bouw, maar mijn collega’s help om die modellen op een juiste wijze te bouwen. Het gros van de mensen vragen dan niet meer door”, glimlacht Robbert.

Waar voel jij je het meest fijn bij in je werk?

“Ik zie mezelf het liefst in het midden van de driehoek techniek – mensen – processen en dat past heel goed bij mijn rol hier. Daarnaast past het bij mij om recht op mijn doel af te gaan, dat zal mijn Rotterdamse achtergrond wel zijn. Hier kan dat. Vroeger heb ik ook een tijdje voor de overheid gewerkt en daar werkte dat toch even op een andere manier.”

Je werkt nu bijna een jaar bij het Cluster Bedrijfshuisvesting. Hoe kijk je daar op terug?

Tijdens de sollicitatieprocedure (Janssen de Jong - Hercuton) had ik al een goed gevoel. Ondanks dat ik verscheidene opties had, werd er geen druk uitgeoefend en kon ik zelfs een middag meekijken. Op mijn eerste dag stond er een leuke goodiebag en bos bloemen klaar en was alles voorbereid.

Aan alle aankomend sollicitanten zou ik willen zeggen: je weet hier één ding zeker. Je komt in een fijne omgeving terecht. Doe je best, werk hard en wees aardig. Dan komt het allemaal goed. Het is een ontzettend sociaal bedrijf. Wat ik vooral fijn vind is de grootte van ons bedrijf. We verwezenlijken mooie en diverse projecten en dat geeft je de kans om te leren, om het de volgende keer weer net iets anders en beter te doen. Daarnaast is een omvang van zo’n 150 collega’s precies groot genoeg om met iedereen persoonlijk contact te hebben, ook met de collega’s op de bouwplaats.”

 

Bron: Hercuton 

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?