Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

Xinaps: Cloudoplossingen voor efficiënter en eenvoudiger bouwproces

Datum: 04-01-2021
Het cloud-platform van Xinaps voor aannemers en constructeurs helpt bouwfouten voorkomen. Zonder grote investeringen in soft- of hardware is relevante informatie uit het Bouw Informatie Model (BIM) overal beschikbaar. CEO Frank Schuyer van Xinaps legt uit hoe zijn bedrijf zich met hun cloud-platform richt op de nieuwe generatie in de bouw, die gebruiksgemak en overzicht eist van de hulpmiddelen die het bouwproces vereenvoudigen.

“Het Bouw Informatie Model leent zich voor classificeren, valideren en clash control. Maar daarvoor zijn nu nog verschillende programma’s nodig. Classificeren doe je in een separate tool, coördineren met Navisworks. Onze oplossing  zorgt ervoor dat je direct overzicht krijgt in één omgeving,” zegt Frank Schuyer, directeur van Xinaps. Zijn bedrijf ontwikkelt bouwsoftware dat helpt snel de relevante informatie uit Bouw Informatie Modellen naar voren te halen.

“Een groot deel van het classificeren en valideren gebeurt nog steeds handmatig en kost veel tijd en inspanning. Het uploaden van de gegevens uit het Bouw Informatie Model neemt soms uren in beslag en het handmatig koppelen of samenvoegen van bestanden kan fouten veroorzaken. De door ons ontwikkelde cloud applicatie Verifi3D, maakt dit werk eenvoudiger door deze processen te automatiseren.”

Veridi3D by Xinaps

De slimme software van Xinaps zorgt ervoor dat de aannemer, calculator of werkvoorbereider in de cloud beschikt over alle relevante data uit het BIM model. Een internet connectie en een browser is voldoende om bij die gegevens  te komen. Er hoeft lokaal geen softwareprogramma te draaien.

Bouw Informatie Model met veel data

“De cloud oplossing is ontwikkelt na een grondige analyse van het bouwproces. We constateerden dat aannemers geconfronteerd worden met een omvangrijk Bouw Informatie Model waarin veel data beschikbaar is. Het kost veel tijd om relevante gegevens snel helder te hebben,” zegt Schuyer. “Bijvoorbeeld voor de classificering, met een eenvoudige filter kun je direct de informatie er uit halen die je nodig hebt en een overzicht creëren van bijvoorbeeld het aantal deuren, in elk type, op een bepaalde verdieping. Ons platform leest de data uit het laatste Bouw Informatie Model en presenteert de gewenste gegevens, eenvoudig en overzichtelijk.”

Modellen worden met een separate plug-in geüpload of direct vanuit BIM 360 opgehaald en vertaald naar de omgeving van Verifi3D. Waarna de gewenste checks uitgevoerd kunnen worden. Verif3D maakt gebruik van technologie uit de gaming wereld. Daarmee ontstaat een model vanuit het Bouw Informatie Model dat snel, grafisch helder en een toegankelijk beeld geeft van het te bouwen object. Gebruikers maken zelf de gewenste lagen in het programma aan voor de elementen uit het model waarvan ze informatie willen hebben.

bimcollab6

In deze app omgeving kan een clashcontrole worden uitgevoerd. Als er bij de clash check in Verif3D een clash wordt geconstateerd, kan er in BIMcollab of BIM360 een issue aangemaakt worden voor opvolging. Het gebruiksgemak staat voorop.

Cloud structuur voor groot en klein

Diverse grote bedrijven schrijven enthousiaste testimonials op de Xinaps website: “Als je werkt aan grote projecten in een groot bedrijf, is het moeilijk ‘up to date’ te blijven en steeds met het laatste Bouw Informatie Model van het project te werken. Het valideren van de data vereist daarom vaak de inzet van vele professionals en het is nog steeds veel handmatig werk. De cloud structuur van Verifi3D vervangt deze werkwijze en brengt ons werk naar een professioneler niveau.”

Schuyer: “Maar onze software as a service is er niet alleen voor grote bedrijven. Met een abonnement van 400 euro per seat per maand en de mogelijkheid slechts een bepaalde periode gebruik te maken van de software is het voor elk bouwbedrijf interessant om de dienst  te gebruiken bij BIM bouwprojecten.”

Veridi3D by Xinaps with BCF

Het jonge bedrijf Xinaps is drie jaar actief op de bouwmarkt. “Aansluiten bij BIMregister is voor ons belangrijk om onze naamsbekendheid te vergroten en in contact te komen met BIM innovators en zo ook onze dienst te blijven verbeteren. We zullen daarmee ook aanwezig zijn bij de BIM Onderwijsdag. Zo komen we makkelijk in contact met de nieuwe generatie bouwstudenten maar ook de bouwprofessionals. ”


Door: BIMregister

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?