Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

thinkproject breidt uit in Zwitserland

Datum: 14-01-2021

thinkproject heeft de samenwerkingsactiviteiten van Olmero AG in Glattbrugg (Zwitserland) onder een Asset Purchase Agreement (APA) overgenomen van de Zweedse Byggfakta Group. Met de acquisitie van de technologische assets, klanten en verkoop- en salesteams van Olmero, is Zwitserland nu de vierde markt van thinkproject. thinkproject is Europa's toonaangevende SaaS-leverancier voor bouw- en constructieprojecten.

Olmero AG is in 2000 opgericht als een spin-off van de ETH Zürich en is een ontdekker in de digitalisering van de bouwsector in Zwitserland. Het aanbestedingsplatform van het bedrijf is inmiddels marktleider bij het ondersteunen van communicatie en projectmanagement voor betrokkenen bij bouwprojecten. De projecten van Olmero hebben een jaarlijks volume van 10 miljard Zwitserse frank.

Sébastien Howald, voorheen lid van de raad van bestuur van Olmero, wordt benoemd tot algemeen directeur van het in Zürich gevestigde thinkproject Swiss GmbH. Met deze overname kan thinkproject zijn ambitieuze groeistrategie blijven ontwikkelen, dat is gefundeerd op organische groei via zijn eigen SaaS-oplossingen (Software as a Service) voor de digitalisering van de bouwsector en door strategische overnames. Met meer dan 450 medewerkers en 18 kantoren in 11 landen is thinkproject marktleider in Europa en Duitsland in Construction Intelligence.

Digitalisering van de Zwitserse bouwsector

Het overnemen van assets van Olmero AG is volgens CEO Gareth Burton van thinkproject een essentiele mijlpaal in de uitbreidingsstrategie van thinkproject in Europa. “Olmero is sinds 2002 een distributiepartner voor onze gemeenschappelijke data-omgeving tpCDE in Zwitserland en heeft een indrukwekkend trackrecord”, aldus Gareth Burton. “Tot de klanten behoren bekende eigenaren van assets, aannemers en projectontwikkelaars, evenals de toonaangevende plannings- en architectenbureaus in Zwitserland. Het nieuwe thinkproject Swiss GmbH zal de digitalisering van de Zwitserse bouwsector verder laten groeien door toegang tot het complete portfolio van thinkproject-oplossingen voor Construction Intelligence. Zo kunnen we onze klandizie nieuwe opwindende kansen voor digitale transformatie laten aanschouwen.”

bouwsector speelt een belangrijke rol

De digitalisering van de bouwsector speelt een essentiele rol in de strategie Digital Switzerland die de Bondsraad in 2016 heeft ingezet. Vooral door de inzet van BIM (Bouw Informatie Model), een werkmethode die participanten in bouwprojecten in staat stelt om projectinformatie te beheren en verbinden en de levenscyclus van projecten transparanter te maken voor alle betrokkenen. De toonaangevende Europese expertise van thinkproject komt nu samen met de expertise van Olmero, dat zichzelf heeft bewezen als pionier. BIM moet als methode in 2021 standaard worden ingevoerd voor vastgoedprojecten en in 2025 voor alle infrastructuurprojecten.

technologische en structurele versterking

De nieuwe onafhankelijke structuur stelt thinkproject Swiss volgens de nieuwe Managing Director Sébastien Howald in staat zijn om zich te concentreren op CDE-oplossingen met hoge toegevoegde waarde. “We kunnen zo een breder en professioneler dienstenaanbod bieden aan onze bestaande en toekomstige klanten”, aldus Howald. “Naast deze technologische en structurele versterking, kunnen we nu samenwerken met de internationaal teams van thinkproject, wat meer capaciteit betekent voor innovatie in strategische projecten in Zwitserland. Deze nieuwe kans sluit aan bij wat ik goed en graag doe: strategieën ontwerpen, bedrijfsmodellen implementeren, snelle beslissingen nemen in een klein team en in het veld werken.”

Professioneel support en advies

Met toegewijde sales- en supportteams voor het Duits- en Franstalige deel van Zwitserland zorgt thinkproject Swiss GmbH voor een naadloze overgang voor bestaande klanten, weet Clément Hittier, BIM-manager van aannemersbedrijf BEG SA. “De samenwerkingsplatforms van thinkproject bieden een grote technische flexibiliteit die totale en volledige tevredenheid garandeert dankzij de professionele support en advies gedurende het hele project.”

De bouwsector is groot

De bouwsector is 's werelds grootste industriële sector en betreft wel 13 procent van het wereldwijde BBP. Als het gaat om digitalisering en jaarlijkse productiviteitsgroei (1 procent), loopt de bouwsector echter achter. Overschrijdingen van tijd en kosten zijn de standaard en de totale verdiensten vóór rente en belastingen (EBIT) bedragen slechts ongeveer 5 procent, ondanks het behoorlijke risico in de branche.

Als een van 's werelds vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor construction intelligence solutions, ondersteunt thinkproject spelers in de bouwsector bij de uitdagingen van digitalisering in de drie fasen - ontwerp, bouw en gebouwbeheer - het hoofd te bieden en om te voldoen aan de behoeften van alle partijen die betrokken zijn bij bouwprojecten. Digitale cross-company samenwerking benut het potentieel van mensen en informatie in bouwprojecten bij het garanderen van efficiënt projectmanagement.

Digitalisering bouwsector zorgt voor fundamentele verandering

“Digitalisering in de bouwsector zal leiden tot een fundamentele verandering in de automatisering van processen en inzicht in de gegevens van onze klanten”, zegt CEO Gareth Burton van thinkproject. “Complexe bouwprojecten genereren namelijk enorme hoeveelheden informatie en data die betrouwbaar moeten worden vastgelegd, beheerd en verspreid. Ons volledige portfolio van geïntegreerde oplossingen fungeert als een ‘single source of truth’ voor alle projectinformatie en biedt ondersteuning aan de gehele levenscyclus van het project. Onze oplossingen verbindt mensen, teams, processen, informatie en systemen over de bedrijfsgrenzen heen, zodat een open, op samenwerking gerichte methode mogelijk wordt. Net als in andere sectoren zien we ook dat de coronapandemie voor een behoorlijke versnelling heeft gezorgd in de acceptatie van software en digitale tools.”

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bron: thinkproject

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?