Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

BIM en data-analyse

Datum: 22-02-2021

Besluitvorming gebaseerd op data

Intelligent werken, tijd besparen, beslissingen nemen gebaseerd op feiten. Dat wil toch iedereen? Op ons lijstje staan deze punten sowieso bovenaan. In onze processen en praktijk willen we dat niet alleen bereiken door de bouwplaats te digitaliseren, maar ook door een data gedreven ontwerp en engineering.

Nou klinkt data gedreven (of nog hipper: data driven) al snel als marketing vaktaal. En misschien klinkt het zelfs als eindeloos rapporten schrijven en excelsheets vullen. Maar dat is een misvatting. Data gedreven werken is in mijn optiek minder foutgevoelig werken en efficienter met tijd omgaan. Minder baseren op aannames, maar keuzes maken gebaseerd op feiten.

Data centraliseren

Maar om nog even terug te komen op die rapporten en excelsheets. Je hebt natuurlijk wel data nodig om een data-analyse te maken. Het verzamelen van die data om ze op één plek te kunnen bestuderen was bij uitstek geschikt voor een Informatica student. Matthew Tanti, 3e jaars aan Avans Hogeschool beet zich hierin vast en creëerde een dashboard met een project overstijgende data-analyse van de projecten..


Lees verder via de BIM data blog van Hercuton 

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?