Filter op

BIM-vaardigheden

Categorie

Jaartal

3D Inmeten en visualiseren van vastgoed met 4Indoor

Datum: 24-05-2022

3D Inmeten en visualiseren van vastgoed

4Indoor is een innovatief Amersfoorts bedrijf gespecialiseerd in het 3D inmeten en visualiseren van vastgoed. Het bedrijf is grondlegger op gebied van Indoor Mobile Mapping in Nederland; een systeem van razendsnel scannen en 360 foto’s maken, zonder daarbij concessies te doen aan de kwaliteit. De digital twin van de werkelijkheid die 4Indoor voor opdrachtgevers realiseert helpt bedrijfsprocessen verbeteren.

4Indoor is trots op het werk dat ze doen voor organisaties in de bouw & vastgoed, transport, industrie en retail. Met veel passie en plezier helpen ze klanten met hun digitaliseringsstrategie. Met onze digital twin oplossingen zijn gebruikers in staat om betere operationele beslissingen te nemen, de productiviteit te verhogen, bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de winstgevendheid te verbeteren.

4indoor helpt u met de volgende diensten:

3D inmeten met mobiele 3D laserscansystemen
4Indoor scant met hoge precisie en ongeëvenaarde snelheid. De scan data wordt over razendsnel opgeleverd in elk gangbaar formaat zoals; e57, pts, las, ply. Via de viewer kan de gebruiker grote pointcloud bestanden rechtstreeks vanuit de browser selecteren, bijsnijden en downloaden.

Modelleren
3D modellen in elk gewenst LOD. Een integraal model dat alle informatie op het gebied van bouwkunde, installaties en constructies bevat. Een integratie van de viewer met autodesk middels een plug-in maakt modelleren sneller en makkelijker.

NEN2580
Op verzoek van de opdrachtgever zorgt 4Indoor voor een betrouwbaar en direct inzicht in uw verhuurbaar vloeroppervlak middels een NEN2580 rapportage. De adviseurs stellen een meetstaat en verdeelstaat voor u op.

BIM validatie
Is er gebouwd zoals er aan de voorkant is afgesproken? Met haar scans en software is 4Indoor in staat een BIM validatie rapportage voor opdrachtgevers te maken. Daarmee ziet de opdrachtgever met een oogopslag zien of het plan is uitgevoerd door de aannemer conform afspraken.

Up-to-date gebouw informatie
4Indoor zorgt voor up-to-date gebouw informatie in een gebruiksvriendelijke omgeving die ook voor de niet-techneuten goed te gebruiken is. Werkinstructies, onderhoudshistorie en beeldmateriaal allemaal in een omgeving bij elkaar.

Google Streetview voor binnen
Met (Indoor) Mobile Mapping creëert 4Indoor binnen en buiten een Google Streetview omgeving. Een exacte digitale kopie van uw binnenruimte met 360° panoramafoto’s die via de Viewer 24/7 toegang geeft tot uw vastgoed.

Indoor navigatie
Vind je weg in complexe omgevingen zonder dure installaties. 4Indoor biedt indoor navigatie op basis van slam technologie. Gebruikers hebben alleen een telefoon en app nodig om te navigeren. Deze techniek is ideaal voor ziekenhuizen, universiteiten, grote kantoren, stations en vliegvelden.

Wearable systeem

Software onafhankelijk

4Indoor maakt gebruik van de IVION viewer die alle belanghebbenden de nodige informatie biedt, via een gebruiksvriendelijke web interface. Met daarin zowel de puntenwolken voor de technici als de panoramafoto’s voor de overige stakeholders. Daarmee kan iedereen op basis van betrouwbare, gedetailleerde visualisaties, de juiste beslissingen op het juiste moment maken.

Het IVION platform is eenvoudig met een plug in te koppelen aan onder andere Autodesk REVIT waardoor BIM workflows (mede door ondersteuning van de fotovisualisatie) efficiënter verlopen. Een belangrijke functie is het delen van grote puntenwolkbestanden rechtstreeks vanuit de browser door te selecteren, bij te snijden en deze te downloaden voor verdere verwerking.

Opdrachtgevers die het IVION platform gebruiken geven aan dat onze mobile mapping workflows efficiënter zijn, (BIM) model creatie en levering sneller is, en meer waarde toegevoegd wordt aan gebouwen en assets.

IVION Webbased viewer platform

IVION viewer

Projecten

4Idoor realiseerde een aantal spraakmakende projecten:

Een digital twin van Schiphol Plaza en stationsgebied:
3D inmeten van ruim 65.000 m2 ten behoeve van een Digital Twin van Schiphol Plaza, inclusief aankomsthallen en het stationsgebied. Schiphol krijgt hiermee veel meer inzicht in haar vastgoed en heeft up-to-date gebouwdocumentatie.

Scan

Digital twin van Schiphol

M6 Mobile Mapping systeem Schiphol Plaza v1

M6 Mobile Mapping systeem

Digitaliseren van 107 appartementen project Mariengaerde in Warmond:
Met het 3D inmeten van de as-built situatie, het vervaardigen van een BIM, verzorgen van het tekenwerk en NEN2580 rapportages krijgt de opdrachtgever tal van mogelijkheden tot haar beschikking waaronder bijvoorbeeld de mogelijkheid virtuele tours te genereren en te modelleren. Daarnaast beschikt de opdrachtgever over de exacte vierkante meters middels de NEN2580 rapportage die 4Indoor leverde.

Deerns Nederland 3D inmeten en leveren van een BIM validatierapportage van 10.000m2:             
Voor opdrachtgever Deerns Nederland heeft 4Indoor het Global Switch datacenter in Amsterdam 3D ingemeten en gefotografeerd. Ook zijn de staalconstructie en liggers onder de vloeren ingemeten.
Daarnaast is een validatierapportage opgeleverd voor het controleren van de bestaande BIM model(len) met de ingewonnen pointcloud data. Hierdoor is de opdrachtgever er zeker van dat zij beschikken over een up to date BIM model qua maatvoering waarmee zij de engineering van de installaties op kunnen starten.

Woonstad Rotterdam:
In samenwerking met Fimble is 4Indoor voor opdrachtgever Woonstad Rotterdam afgelopen jaar na een succesvolle pilot gestart met het digitaliseren van een deel van hun woningportefeuille. Het is een project van ruim anderhalf jaar wat onderdeel is van het Vastgoed informatie programma (VIP). Er worden totaal ruim 7.400 eenheden 3D ingemeten en gemodelleerd naar een BIM. Een deel hiervan met behulp van door 4Indoor aangeleverde Point clouds die razendsnel zijn ingewonnen met het draagbare mobiele VLX 3D scansysteem.

VLX systeem Technische ruimte v1

VLX 3D scansysteem

 

Bekijk voor meer informatie het 4Indoor bedrijfsprofiel.

 

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief en social media (+20.000 volgers).
  • 1 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?