STABU

Telefoonweg 32
6712 GC EDE
T: 0318633026
E: mverhage@stabu.nl
W: www.stabu.org

Contactpersoon: ir. L.M. (Marc) Verhage
Ervaring met BIM sinds: 2010
Aantal medewerkers: 5 t/m 25

STABU levert al bijna 40 jaar dé standaard in Nederland op het gebied van bestekssystematiek. Tevens is STABU grondlegger van classificaties als STABU werksoorten, het Lexicon (nu CB-NL) en STABU Element (nooit officieel vrijgegeven, echter wel in gebruik bij diverse partijen. Ook geeft STABU de UAV 2012 uit in haar systematiek.

Daarnaast heeft STABU een zeer uitgebreide Fabrikanten productspecificaties database, waardoor producten gemakkelijk gevonden worden in bestekken. Vanaf 6 januari 2015 komt STABU met een compleet vernieuwde specificatie systematiek: STABU Bouwbreed genaamd. Deze bestaat uit een verbeterde specificatie standaard, die overal in de keten op diverse specificatieniveaus gebruikt kan worden en een nieuwe, verbeterde classificatie, die alle voorgaande vervangt: Bouwsystemen & Installaties, waarmee het mogelijk is complete bouwdelen (bouwsystemen) en installaties te beschrijven en tevens als basis dient voor het gebouwdossier dat gedurende de gehele levenscyclus van een bouwwerk beheerd kan worden.  

Andere classificaties zijn de bekende werksoortensystematiek en de ruimtentabel. Daarnaast biedt STABU Bouwbreed een contractenmodule met naast de UAV 2012 ook andere contractstelsels zoals de UAV-GC. Last but not least, de producten database wordt geheel vormgegeven conform laatste wet- en regelgeving, zoals de CPR (CE-markering) en dient als dé STAndaard B&U Database voor productinformatie. Door plug-ins is deze koppelbaar aan bijvoorbeeld BIM software, zodat vanuit het model achterliggende content is te uploaden, te bewerken of op te slaan als informatiemodel.

Tevens biedt STABU adviesdiensten op gebied van specificeren en beheert zij moeder, voorbeeld- en referentiebestekken voor diverse partijen zoals het Rijksvastgoedbedrijf en Aedes.

STABU is een stichting, die onafhankelijk van enige subsidie van, voor en door de bouw werkt. Het bestuur bestaat uit een brede vertegenwoordiging uit de bouwsector zoals Rijksvastgoedbedrijf, BNA, NLingenieurs, NVTB, Bouwend Nederland, Vier Grote Gemeenten en UNETO-VNI.

STABU is gevestigd in Ede.
 

STABU heeft nog geen projecten aangemaakt.
STABU heeft nog geen werkgroepen aangemaakt.
de i in BIM
STABU heeft nog geen vacatures geplaatst.

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?