Veccins 3D

Schrevenweg 1
8024 HB Zwolle
T: 038 - 455 02 81
E: info@veccins3d.nl
W: www.veccins3d.nl

VECCINS 3D BV is in 2006 opgericht door Frits van Enk. Hiermee is VECCINS 3D BV één van de pioniers op het gebied van BIM installatietechniek.

Frits van Enk heeft zijn historie liggen bij de grote installateurs in Nederland. Doordat er weinig budget werd vrijgemaakt voor goede bestekken, kwamen de installateurs vaak voor onmogelijke opgaven te staan. Installaties die niet pasten in het gebouw, bestekken die aan de kant werden geschoven zonder te weten waarom bepaalde beslissingen waren genomen met als gevolg dat opdrachtgevers vaak niet kregen wat zij mochten verwachten.

In de visie van Frits van Enk moest het ook anders kunnen: Projecten op basis van het commissioningsprincipe. Bij toeval komt hij in aanraking met een BIM model. Data Design System uit Noorwegen bood object modelling aan, dat wil zeggen het modelleren op basis van 3D objecten met daaraan gekoppeld alle informatie die men uiteindelijk wilde.

Inmiddels is VECCINS 3D uitgegroeid tot een volwassen BIM bedrijf en vaak voortouw nemend in het totale bouwproces.

In 2010 is VECCINS 3D BV gefuseerd met Technisch adviesbureau Galjema B.V. te Delft, één van de toonaangevende adviesbureaus van Nederland. Met deze fusie, die zeer completair is, versterken beide bedrijven zich aanzienlijk, zowel op technisch, procesmatig, innovatief en financieel gebied. Zie ook www.galjema.nl.

Doordat met BIM de risico’s steeds beter kunnen worden ingeschat en verrassingen tijdens de bouw goed zijn te voorkomen, liggen er meer mogelijkheden om zelfs meer verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor het uitvoeringsbudget. Immers de faalkosten bedragen ca 10-15% van de installatieaanneemsom. Hiervan is een groot deel te wijten aan het feit dat objecten niet passen, installaties anders worden gemaakt als dat zij bedacht zijn etc. Daardoor is er ook in 2010 een nieuwe organisatie opgestart: VECCINS 3D Design & Build. Een organisatie die al in een heel vroeg stadium garant staat voor het installatiebudget.

De komende jaren zal VECCINS 3D zich ook gaan richten op de beheer & exploitatie periode, waarbij optimaal gebruik gemaakt gaat worden van de data uit het BIM model.

Veccins 3D heeft nog geen projecten aangemaakt.
Veccins 3D heeft nog geen werkgroepen aangemaakt.
Veccins 3D heeft nog geen personen aangemaakt.
Veccins 3D heeft nog geen video's geplaatst.
Veccins 3D heeft nog geen vacatures geplaatst.

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?