WILO Nederland B.V.

Rak 18
1551 NA Westzaan
T: +31 88 9456006
E: hans.klopper@wilo.com
W: https://wilo.com/nl/nl/

Contactpersoon: Hans Klopper
Ervaring met BIM sinds: 2012
Aantal medewerkers: 26 t/m 50
Objecten bibliotheek: https://wilo.com/nl/nl/Services/Analyse-planning-en-selectie/Building-Information-Modeling-(BIM)/

Toonaangevend in meerdere disciplines

Hoofdkantoor WILO SE in Dortmund, Duitsland
De traditierijke ondernemingsgeschiedenis van Wilo gaat terug tot in 1872. In dat jaar heeft Casper Ludwig Öplander de in Dortmund gevestigde koper- en bronsfabriek opgericht en op indrukwekkende wijze succesvol gemaakt. Vandaag de dag is WILO SE een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling en airconditioning en ook watervoorziening en vuilwaterafvoer.

Altijd in beweging, dat kenmerkt Wilo: Met het oog op de toekomst ontwikkelt de onderneming zich sterk in onderzoek en ontwikkeling en positioneert zich in toenemende mate van componentenleverancier naar systeemleverancier. Wilo staat internationaal synoniem voor hightech in het pompsegment. Achter de naam staan meer dan 7400 medewerkers in meer dan 60 dochterondernemingen over de hele wereld. Samen maken zij van de visionaire ideeën intelligente oplossingen, die in de branche maatgevend zijn. Op de eerste plaats staat daarbij altijd de mens: Met leiderschap en veel gevoel voor de behoeftes uit de markt ontwikkelt Wilo innovatieve kwaliteitsproducten, die het leven makkelijker en efficiënter maken

WILO Nederland B.V.

Wilo Nederland B.V. in Westzaan
WILO Nederland B.V. is sinds 1972 gevestigd in Nederland. Vanuit de kernactiviteit van verkoop van pompen voor verwarming is de organisatie uitgegroeid tot een totaal aanbieder. WILO Nederland B.V. is gevestigd in Westzaan.

Kant-en-klare BIM-oplossing van Wilo

BIM model Wilo-drukverhogingsinstallatieToepassing van het Building Information Modeling (BIM) is in de installatiebranche nog geen vanzelfsprekende zaak. Wilo brengt daar met haar ‘BIM Ready’-initiatief verandering in. Het initiatief richt zich op installateurs, adviseurs, groothandels, onderhoudsdiensten en OEM-partners en omvat een kant-en-klare BIM-oplossing.

Het initiatief is een logisch vervolg op de BIM-activiteiten die Wilo sinds 2009 ontplooit. De ontwikkeling van driedimensionale BIM-content in MagiCAD voor BIM-modelleurs, groeide gestaag uit tot een complete, up-to-date Wilo database. Dit najaar stelt Wilo in Nederland haar BIM-content nu ook gratis en onafhankelijk van de toegepaste tekenapplicatie beschikbaar.  De content leent zich via een Content Library Acces Button (Revit Plugin) voor alle Autodesk Revit-gebruikers. Gebruikers die deze gratis Revit Plugin installeren, hebben daarbij via een speciale ‘Wilo button’ binnen Revit direct toegang tot de BIM-content die Wilo biedt.

Ook alle nieuwe, duurzame pompenseries zijn daarbij met één druk op deze Wilo-button beschikbaar. De kant-en-klare oplossing is met name interessant voor bedrijven die actief in BIM modeleren. De gewenste pomp kan direct uit de BIM-content worden geselecteerd aan de hand van ETIM parameters en direct als Revit Family worden geplaatst in het BIM-model. In deze Revit Families van de betreffende Wilo-producten is nu ook de ETIM productinformatie (de ETIM features) gekoppeld. Het intelligent modelleren van het BIM-model naar de meest passende oplossing is daarmee veel eenvoudiger en efficiënter te realiseren.

Overigens blijft voor CAD-gebruikers de CAD-data van Wilo in STEP- en DWG-formaat beschikbaar op de online Wilo CAD-catalogus.

De introductie van Wilo Revit Plugin voor BIM maakt deel uit van veelomvattende dienstverlening waarmee installateurs, adviseurs, groothandels, onderhoudsdiensten en OEM-partners worden ondersteund. Onder de naam Wilo Competence wordt deze totaaloplossing als propositie aangeboden. Tot de dienstverlening behoort naast BIM-support ook technische ondersteuning, de Wilo Productcatalogus & Wilo-Select, Wilo Uitwisselservice & Tools, het trainingsconcept Wilo-Brain en de ondersteuning bij het realiseren van GBS pompkoppelingen.

Link

Wilo Revit Plugin (Wilo-CLAB) (download)
CAD-catalogus (STEP & DWG) 

Downloads

Flyer BIM ready
Installatieprocedure Wilo-CLAB-plugin EN

WILO Nederland B.V. heeft nog geen projecten aangemaakt.
WILO Nederland B.V. heeft nog geen werkgroepen aangemaakt.
WILO Nederland B.V. heeft nog geen personen aangemaakt.
Wilo BIM ready
Project movie Wilo-CLAB
Wilo komt met kant-en-klare BIM-oplossing
WILO Nederland B.V. heeft nog geen vacatures geplaatst.

BIMregister registratie

  • Profilering in het BIM-netwerk via uw bedrijfsprofiel, de nieuwsbrief etc.
  • 2 gratis BIM Onderwijsdag tickets
    t.w.v. € 195.
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.
  • partnerinterview door onze journalist.
  • BIM-objecten bibliotheek doorverwijzing.
  • Onbeperkt presenteren van vacatures, stages, leerwerkplekken gedurende het abonnement.