Filter op

Provincie

Jaar van realisatie

Typologie

nieuwbouw De Stadhouders te Den Haag

Projectlocatie: Verhulstplein Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Website: ga naar de website

Startjaar: 2017
Bruto oppervlakte: 36350

Hoe is er aan BIM gewerkt:
little BIM

Contractvorm: D&C contract

Aan het Stadhoudersplantsoen in Den Haag, op de locatie van het voormalige Nillmij gebouw, worden drie appartementengebouwen met totaal 260 woningen gerealiseerd. Het ontwerp is van ELV Architecten uit Rijswijk.

Het plan bestaat uit drie appartementengebouwen. Elk van de drie gebouwen heeft een eigen karakter en toch is er veel samenhang in de architectuur. De gevels van grijs/geel metselwerk zijn een fusie tussen de architectuur van de 19e eeuwse buurten, Statenkwartier en Duinoord, en de architectuur van de wederopbouwzone waar het ensemble in is gesitueerd.

Twee appartementengebouwen hebben een open binnenhof waaraan alle woningen de voordeur hebben. Het derde appartementengebouw is een toren van vijftig meter hoog. Deze toren heeft een vijf verdiepingen hoge entreehal en de indelingen van de luxe appartementen op de bovenste tien bouwlagen zijn ontworpen door Jan des Bouvrie. Alle drie de gebouwen worden bekroond met bijzondere appartementen en penthouses, met een afwijkende gevelbehandeling van antraciet keramiek. De variatie aan woningplattegronden, in combinatie met vele verschillende oriëntaties, zorgt voor een rijke keuze voor de toekomstige bewoner. Alle appartementen hebben ruime balkons, terrassen of dakterrassen die goed opde zon georiënteerd zijn.

Alle benodigde parkeerplaatsen zijn ondergebracht in een halfverdiepte parkeergarage. Het huidige Verhulstplein wordt getransformeerd in een verkeersvrije, groene verblijfszone.

Een complex binnenstedelijk project waarbij veel onderzoek nodig is geweest om tot een passend plan te komen op deze locatie. Eén van de technische uitdagingen van dit project wordt gevormd door de onder het te slopen kantoorgebouw aanwezige kelder waarvan de vloer zich circa 4 meter onder maaiveld bevindt, onder de grondwaterstand. Het bestaande kantoorgebouw is op staal gefundeerd en de vloer van de kelder blijkt, voor een aanzienlijk deel, één meter dik te zijn. Na uitgebreid onderzoek is besloten de nieuwbouw tevens op staal te funderen, waarbij de bestaande keldervloer gehandhaafd blijft en daarmee onderdeel van de fundering wordt.

Topos Fields verzorgt de complete bouwkundige uitwerking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een integraal 3D model (BIM) waarin ook de constructeur (IMd Raadgevende Ingenieurs) real-time meewerkt, daarbij wordt samengewerkt middels een Revit Server waarop partijen inloggen. Voorafgaand aan de uitwerking zijn goede afspraken gemaakt over de wijze van samenwerken. In de praktijk blijkt dit een werkwijze te zijn waarbij bijzonder snel geschakeld kan worden bij het oplossen van knelpunten en het verwerken van aanpassingen.

Meer informatie over de koopappartementen is te vinden op de website van de makelaar middels de volgende link koopappartementen

 




BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?