Filter op

Uniforme Objecten Bibliotheek

Adres: -
Postcode: -
Plaats: -
E-mailadres: -
Contactpersoon: -
Facebook: Bekijk profiel
Twitter: Bekijk profiel

Doelstelling van de werkgroep:

-Missie:

-

Visie:

-


 

Het projectteam dat de Uniforme Objecten Bibliotheek realiseert, bestaat uit UNETO-VNI, 2BA, Cadac, Itannex, Bimforce, Sysunite en Witas en krijgt ondersteuning van een aantal toonaangevende, internationale IFC-specialisten.

Bij de projectuitvoering is de installatiepraktijk nauw betrokken; BIM-managers van BAM, Engie, Heijmans, Kuijpers, TBI en ULC geven feedback op de tussenresultaten. Daarnaast testen  fabrikanten en CAD-leveranciers de objectmodellen en datastructuren. De eerste resultaten van het project worden al in juni van dit jaar verwacht.

Laatste stap naar volwaardig BIM'en 

In februari kondigde UNETO-VNI de start van het project voor een Uniforme Objecten Bibliotheek al aan tijdens een BIM-event dat plaatsvond tijdens de VSK-beurs. Hier tekenden UNETO-VNI, FME/FEDET, Stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie en 2BA een samenwerkingsovereenkomst.

Met de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) zet de installatiebranche de laatste stap naar probleemloze data-uitwisseling en volwaardig BIM'en. Dankzij dit initiatief van UNETO-VNI neemt de productiviteit in de installatiesector toe. Fabrikanten hoeven data voortaan maar één keer in te voeren en installateurs kunnen probleemloos BIM-modellen uitwisselen. De kans op fouten en vertraging in het bouwproces neemt drastisch af. Bovendien bieden de data belangrijke informatie voor assetmanagement.

Gerelateerde artikelen:

  1.  Uniforme Objecten Bibliotheek ...Wordt droom werkelijkheid?
  2.  Interview: Martin Kreijenbroek van 2BA over virtuele objecten: “het product is pas af wanneer het ook voor de virtuele wereld helemaal af is”
Bekijk bestanden van deze werkgroep
Klik hier (link opent in een nieuwe pagina)

BIMregister registratie

  • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
  • Korting bij diverse BIM congressen;
  • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
  • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?