Filter op

Vacatures

Functies

Provincie

BIM Specialist / Modelleur

Wat ga je doen?

Wil jij werkzaam zijn bij het meest innovatieve BIM-center van Nederland? Ben jij een elektrotechneut of werktuigbouwkundige met passie voor techniek en BIM? Dan is dit de functie voor jou!

Vanuit ons BIM Center werk je aan uitdagende, multidisciplinaire (complexe) projecten. Denk aan constructie, bouwkunde, architecten, werktuigbouw, elektra etc. Het is een afwisselende baan met ruimte voor eigen initiatief, waarbij jij op flexibele basis meewerkt aan diverse landelijke projecten. De kennis die je opdoet in de projecten neem je mee en pas je toe in nieuwe projecten. Verder ben je in staat om op proactieve wijze veranderingen door te voeren. Je denkt mee en participeert in ontwikkelingstrajecten over BIM- toepassingen, -processen en -vaardigheden. Hierbij fungeer je als vraagbaak met betrekking tot het modelleren van technische installaties. Daarnaast werk je aan het ontwikkelen en implementeren van de BIM-procesmethode.

Jouw functie ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

 • het modelleren van technische installaties.
 • Maken van 3D-visualisaties, afgeleid 2D-tekenwerk, inclusief verdiepingen en views voor aanzichten.
 • Maken van simulaties, berekeningen en analyses m.b.v. het gebouwmodel.
 • Betrokken partijen informeren en adviseren over gebruik van data en toepassing van output.
 • Signaleren van eventuele knelpunten in het beleid van de organisatie of samenwerking op gebied van informatiemanagement en bouwprocesmanagement, en adviseren over eventuele bijstelling.
Wie zoeken wij?

Je bent een gedreven en ondernemend persoon en in staat anderen mee te krijgen in jouw ideeën over het inzetten van BIM. Je inlevend vermogen en communicatieve kracht maken je een prettige samenwerkingspartner. Voor het succesvol invullen van deze functie heb jij:

 • minimaal een afgeronde mbo-opleiding Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of MIT e/w.
 • Kennis van BIM-software.
 • Ervaring met het ontwerpen van installaties met diverse programma’s, denk aan Revit MEP, Navisworks, Solibir en TheModus is een pre.

Verder ben jij analytisch en ondernemend, houd je nieuwe ontwikkelingen op het gebied van BIM nauwlettend in de gaten en weet je dit met enthousiasme te introduceren bij je collega’s.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een organisatie waar mensen een drive hebben om te verbeteren en samen iets goeds en moois te realiseren. Daarnaast bieden wij goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden in een informele, dynamische en professionele werkomgeving met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo zijn wij ervan overtuigd dat professionele en gemotiveerde medewerkers de pijlers zijn voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.

Wie zijn wij?

BAM Advies & Engineering is het advies- en ingenieursbureau van en voor BAM bedrijven. Het maakt deel uit van BAM Bouw en Techniek bv. Met het beschikken over deze discipline onderscheidt dit bedrijf zich in de markt. Onze klanten zijn ontwikkelaars, bouwers en onderhoudsdiensten. BAM Advies & Engineering levert aan hen adviezen, management en ontwerp- en engineeringdeskundigheid.

Over Koninklijke BAM Groep nv

Koninklijke BAM Groep nv ontwikkelt, ontwerpt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. BAM verenigt werkmaatschappijen die actief zijn in de sectoren Bouw en techniek, Infra, Vastgoed en Publiekprivate samenwerking. BAM behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. BAM voert wereldwijd projecten uit in meer dan twintig landen. BAM neemt in de thuismarkten Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland leidende posities in. Kenmerkend voor BAM is het wijdvertakte regionale netwerk van vestigingen, waardoor de onderneming altijd dicht bij de opdrachtgever staat. In de thuismarkten biedt BAM opdrachtgevers een omvangrijk producten- en dienstenpakket. Wereldwijd voert de Groep in nichemarkten gespecialiseerde bouw- en infrawerken uit. BAM wil een leidende rol vervullen op het gebied van duurzaam ondernemen.

Opleidingsniveau: MBO
Categorie: Aannemer
Dienstverband: Fulltime
Carrièreniveau: Startersfunctie
Functies: BIM-specialist
Vaardigheden: 3D (Modelleren)
BIMstandaarden: Ntb

Locatie: Bunnik
Bedrijfsnaam: BAM Advies & Engineering
Contactpersoon: Solliciteer via de BAM website

BIMregister registratie

 • Door uw bedrijfsprofiel profileert u zich in het BIM-netwerk;
 • Korting bij diverse BIM congressen;
 • Gratis 1 vacature, 1 project, 1 video en 1 persoon plaatsen;
 • Op de hoogte van de laatste BIM-ontwikkelingen.

Meld hier het
laatste nieuws

Stuur een
agendapunt in

Mis je iets anders
op deze site?